NeuroBasic PharmaPhenomics

Partner van NEMO Kennislink

NeuroBasic PharmaPhenomics is een Nederlands publiek-privaat consortium dat werkt aan de volgende generatie geneesmiddelen voor hersenaandoeningen. Centraal in de benadering staat het op grote schaal en met hoge snelheid kunnen ontwerpen en testen van mogelijk werkzame stoffen die als basis kunnen dienen voor een geneesmiddel tegen hersenaandoeningen.

Meer begrip van complexe signaaltransductieroutes heeft geleid tot de identificatie van een groot aantal kandidaat-genen voor grote hersenaandoeningen en het ontwikkelen van specifieke muismodellen. Deze nieuwe modellen maken efficiënter preklinisch onderzoek naar neurologische en psychiatrische ziekten mogelijk, en uiteindelijk ook nieuwe behandelingen voor menselijke patiënten.

Neurobasic is onderdeel van een groter samenwerkingsverband over levenswetenschappen en gezondheid: LSH-FES.

Het NeuroBasic consortium bestaat uit vijf wetenschappelijk instituten en zes bedrijven. Dit zijn de partners: Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Wageningen Universiteit, Nederlands Herseninstituut, Delta Phenomics BV, Griffin Discoveries BV, Neurasmus BV, Noldus Information Technology BV, PsyNova Ltd., Synaptologics BV

Download ‘De volgende generatie medicijnen voor hersenziekten’

Download ‘The next generation of neuropharmaceutical drugs’

Zoeken en filteren in
NeuroBasic PharmaPhenomics
Filteren & zoeken
Geen artikelen gevonden
Deze partner heeft geen gepubliceerde artikelen die voldoen aan uw zoekopdracht.
Pas uw zoekopdracht aan of bekijk alle artikelen van NeuroBasic PharmaPhenomics voor andere artikelen die u wellicht interesseren.