COMMIT/

Partner van NEMO Kennislink

COMMIT/ is een publiek-privaat ICT onderzoeksprogramma. Binnen de onderzoeksgemeenschap vallen 20 kennisinstellingen, waaronder de algemene en technische universiteiten, 92 bedrijven, zoals KLM, Friesland Campina en Aafje Thuiszorg en organisaties zoals de politie en het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Binnen vijftien ICT-projecten ontwikkelt COMMIT/ grensverleggende producten en diensten op de gebieden van publieke veiligheid, informatiediensten en zoekmachines, cultuur, infrastructuur, agricultuur en de gezondheidszorg. Naast ICT ten behoeve van andere vakgebieden, vindt er binnen COMMIT/ ook fundamenteel onderzoek plaats naar informatica zelf.

COMMIT/ heeft al vele resultaten opgeleverd: een slim algoritme om smokkelaars op zee op te sporen, een video-ledvloer voor revalidatie, sensoren die een mensenmassa in de gaten houden, een digitaal adviesloket voor boeren, automatische herkenning van plaatjes, een mouw voor aanraking op afstand en een zoekmachine voor het deep web.

ICT is in deze tijd de vernieuwende kracht achter alle andere innovatiekrachten. De grootste doelstelling van COMMIT/ is om de negen topsectoren van Nederland versterken en Nederland een voorsprong te geven als kennisland.

Klik hier voor een volledig overzicht van onze partners

COMMIT/ is partner van het thema Big Data.

Zoeken en filteren in
COMMIT/
Filteren & zoeken