'Waarom drinken we zoveel koffie?' – 101 slimme vragen

Bertram & de Leeuw

Het tweede vragenboek van Kennislink met antwoorden uit de wetenschap.

Op 18 september verscheen het tweede vragenboek van Kennislink. Een boek met 101 slimme vragen, ingestuurd door onze lezers, en beantwoord met hulp van een groot aantal wetenschappers. In Waarom drinken we zoveel koffie? combineren we wetenschappelijke diepgang met heldere uitleg van Kennislink-redacteuren en wetenschappers. Al onze vakgebieden komen er in aan bod, van biologie tot natuurkunde, taalwetenschap en geschiedenis.

Onder het motto ‘domme vragen bestaan niet’ werd in samenwerking met Athenaeum Boekhandel en uitgeverij Bertram & De Leeuw het boek gepresenteerd in OBA. Tijdens de presentatie gingen wetenschappers die in het boek aan het woord komen in op hun favoriete vraag. De avond stond onder leiding van Kennislink hoofdredacteur Sanne Deurloo en redacteur Anne van Kessel, de samenstellers van het boek. Ook was er gelegenheid om zelf uiteenlopende vragen te stellen die wetenschappers en Kennislink-redacteuren beantwoordden. In het boek beantwoorden we vragen als:

  • Helpt een kusje tegen de pijn?
  • Kun je je dood vervelen?
  • Waarom groeien spieren als je ze traint?
  • Hoe landt een vlieg op het plafond?
  • Is heel internet te Googlen?
  • Waarom zie je dubbel als je dronken bent?
  • Maken kinderen gelukkig?

De volgende Kennislink-auteurs hebben meegewerkt aan het boek:

Marloes van Amerom Sanne Deurloo Annerienke Fioole Roel van der Heijden Mathilde Jansen Arnout Jaspers Sven de Jong Anne van Kessel Elles Lalieu Maarten Muns Marjolein Overmeer Annemieke van Roekel Marc Seijlhouwer Mariska van Sprundel Mireille van der Torre Anna Tuenter Ronald Veldhuizen Robert Visscher Marlies ter Voorde

Bestel het boek