Onze producties

NEMO Kennislink creëert meer dan alleen deze website. We brengen op vele manieren wetenschap en een algemeen geïnteresseerd publiek bij elkaar. Online, maar ook tijdens bijeenkomsten en in diverse publicaties.

We organiseren NEMO Kennislink Live, informatieve debatavonden in het dakrestaurant van NEMO. We zijn ook mede-organisator van de Paradisolezingen, de Kenniscafé’s in De Balie, de filmavonden Brein op Beeld en het Gala van de wetenschap.

NEMO Kennislink publiceerde een aantal bijzondere thema-uitgaven. Dat deden we vaak in samenwerking met onze partners. Hieronder bieden we een overzicht. Een aantal uitgaven zijn gratis te downloaden. Soms verwijzen we even door naar Apple iTunes of Google Play, maar ook daar kun je onze uitgaven gratis downloaden. Andere uitgaven zijn tegen betaling online te bestellen.

Lsh fes covernl
Parkers

Diagnose, Medicijnen en Herstel

Meer dan 100 onderzoeksinstellingen in Nederland hebben de afgelopen 4 jaar samengewerkt aan onderzoek gericht op verbeterde diagnose, nieuwe geneesmiddelen en regeneratieve geneeskunde. In deze bundel komen onderwerpen als regeneratieve geneeskunde, stamcellen, diabetes, hersenziekten en virusinfecties aan bod.

(beschikbaar als pdf, 158 pagina`s, geïllustreerd en voorzien van ongeveer 100 foto`s en infographics)

Download ‘Diagnose, medicijnen, herstel’

Download ‘Diagnosis, medicines, recovery’


Nirm voorpagina
Parkers

‘Help het lichaam zichzelf te herstellen’

Hele organen of weefselstructuren buiten het lichaam bouwen, en met behulp van dat bouwsel het lichaam helpen zichzelf te herstellen: daar gaat het om bij tissue engineering.

Download ‘Help het lichaam zichzelf te herstellen’

Download ‘Help the body to repair itself’


Dcti   opmaak
Parkers

‘Op weg naar genezing van Diabetes Type 1’

Diabetes is een sluipmoordenaar. Tot nu toe zijn patiënten aangewezen op het spuiten van insuline. Als dat niet werkt, wordt transplantatie overwogen. Lees in deze uitgave over de onderzoek naar verbetering en alternatieven.

Download ‘Op weg naar genezing van Diabetes Type 1’

Download ‘Towards new cures for diabetes type 1’


Voorkant neuro
Parkers

‘De volgende generatie medicijnen voor hersenziekten’

Hersenziekten scoren in de overlijdensstatistieken ver onder kanker en hart- en vaatziekten. In de uitgave ‘De volgende generatie medicijnen voor hersenziekten’ lees je alles over de zoektocht naar nieuwe medicijnen voor ingewikkelde hersenziekten.

Download ‘De volgende generatie medicijnen voor hersenziekten’

Download ‘The next generation of neuropharmaceutical drugs’


Cyttron voorpagina
Parkers

‘Bioimagingtechnologie voor een betere diagnostiek’

De oorzaak van ziektes ligt vaak op moleculair niveau. Kunnen inzoomen op verschillende celstructuren helpt enorm bij het stellen van een diagnose. In de uitgave ‘Bioimagingtechnologie voor een betere diagnostiek’ lees je alles over nieuwe technieken en apparatuur om beter te kunnen kijken.

Download ‘Bioimagingtechnologie voor een betere diagnostiek’

Download ‘Bioimaging technology for better diagnostic tools’


Virgo voorpagina
Parkers

‘Virusinfecties: beter begrepen, beter bestreden’

Een virus de wereld uit helpen is zo makkelijk nog niet. In de uitgave ‘Virusinfecties: beter begrepen, beter bestreden’ lees je hoe virussen precies werken in het lichaam, en hoe je infecties beter kan behandelen of zelfs kan voorkomen.

Download ‘Virusinfecties: beter begrepen, beter bestreden’

Download ‘Viral infections: better understood, better contested’


Tepis cover nl
Parkers

‘Digitale infrastructuur voor pathologisch onderzoek’

Pathologen bestuderen flinterdunne plakjes weefsel onder de microscoop. Aan de hand van wat ze zien stellen ze een diagnose. Zolang je niet hoeft te overleggen gaat dat goed, maar voor grootschalig onderzoek of een second opinion waren pathologen aangewezen op inefficiënte en onhandige procedures. Tot voor kort, want pathologen kunnen nu ‘in de cloud’.

Download ‘Digitale infrastructuur voor pathologisch onderzoek’

Download ‘Digital infrastructure for pathologic research’


‘Waarom worden mannen kaal? – 101 slimme vragen’

Mei 2013 verscheen het eerste vragenboek van Kennislink. Een boek met 101 slimme vragen, ingestuurd door onze lezers, en beantwoord met hulp van een groot aantal wetenschappers. In ’Waarom worden mannen kaal?’ combineren we wetenschappelijke diepgang met heldere uitleg. Al onze vakgebieden komen er in aan bod, van biologie tot natuurkunde, taalwetenschap en geschiedenis.

Online verkrijgbaar, ook als e-book, via uitgever Bertram & de Leeuw.


Waarom drinken we zo veel koffie
Bertram & de Leeuw

‘Waarom drinken we zoveel koffie?’ – 101 slimme vragen’

Op 18 september verscheen het tweede vragenboek van Kennislink. Een boek met 101 slimme vragen, ingestuurd door onze lezers, en beantwoord met hulp van een groot aantal wetenschappers. In Waarom drinken we zoveel koffie? combineren we wetenschappelijke diepgang met heldere uitleg van Kennislink-redacteuren en wetenschappers. Al onze vakgebieden komen er in aan bod, van biologie tot natuurkunde, taalwetenschap en geschiedenis.

Online verkrijgbaar, ook als e-book, via uitgever Bertram & de Leeuw.


9200000046451377
Bertram & De Leeuw

‘Waarom willen we alles weten?’

Het derde vragenboek van Kennislink met antwoorden uit de wetenschap. Ditmaal naar aanleiding van vragen die burgers en instellingen indiende bij de Nationale Wetenschapsagenda. Kennislink selecteerde de 25 meest interessante en spraakmakende vragen waarop de wetenschap al een antwoord heeft.

Online verkrijgbaar, ook als e-book, via uitgever Bertram & de Leeuw.


Vkrt zo goed als nieuw 03 1
Parkers

‘Zo Goed als Nieuw’

Lees en beleef hoe ze met slim medisch vernuft het lichaam aanzetten tot herstel van een beschadigd hart, een 3D-printer inzetten om verbrijzeld bot te herstellen, een hartklep ontwerpen die meegroeit met een kind en cellen trainen om nieuwe bloedvaten te maken.

Download ‘Zo Goed als Nieuw’, als PDF.

Download ‘Zo Goed als Nieuw’, als iBook.

Speciaal voor tablets zijn interactieve boeken en apps ontwikkeld met veel extra materiaal.

Download de app ‘Zo Goed als Nieuw’ voor Android.

Download de app ‘Zo Goed als Nieuw’ voor iOS.


Cover art destrijdtegenkanker
mariëtte jongen

‘De strijd tegen kanker – toponderzoek in Nederland’

Kennislink.nl interviewde tien toponderzoekers in Nederland en bundelde hun verhalen in een interactief digitaal boek. De onderzoekers nemen je mee in de wereld van hun onderzoek. Beleef een reis door de cel en al haar eigenaardigheden. De strijd tegen kanker legt helder uit en gebruikt daarbij beeld, video, infographics en 3D-animaties.

Download het interactieve digitale boek gratis in iTunes.