NEMO City Lab Burgerpanel

Help jij ons een slimme stad te maken? NEMO Kennislink werkt aan een nieuw programma voor volwassenen. We nodigen je uit om hierover mee te denken.

De stad van de toekomst is een slimme stad. Gezond, schoon en duurzaam samenleven – wie wil dat nu niet? Techniek en wetenschap bieden enorme mogelijkheden. Maar wat is daarvoor nodig? Zijn er consequenties waar we het over moeten hebben? En hoe laten we iedereen aan het woord? Dat gaan we samen met de Vrije Universiteit onderzoeken. In NEMO Science Museum en op het Marineterrein. We zijn NEMO, dus we willen graag samen ontdekken en experimenteren. Nu voor een slimmere stad. Doe jij mee?

Een korte uitleg van Amsterdam Smart City.

Wie kan meedoen?

Iedere Amsterdammer die er zin in heeft, ouder is dan 16 jaar en een of twee keer een paar uur tijd heeft in de avond of het weekend om naar een bijeenkomst te komen.

Heb je veel voorkennis nodig?

Nee, we zoeken enthousiaste mensen die samen met NEMO willen werken aan een mooi nieuw programma over de slimme stad.

Hoe werkt het?

Je wordt uitgenodigd bij NEMO Science Museum of op het Marineterrein. Je gaat in groepjes van 4-5 mensen aan de slag met een aantal opdrachtjes, oefeningen en vragen. In het programma staat voorop dat iedereen het leuk heeft en we een gezellige middag of avond hebben.

Aanmelden

Meld je aan voor het NEMO City Lab burgerpanel via dit formulier.

Over NEMO City Lab

Samen werken aan een slimme, technologische en duurzame toekomst. NEMO City Lab brengt burgers, technologen, ondernemers en onderzoekers bij elkaar. In co-creatie en dialoog en met speciale aandacht voor de rol van burgers. In publieksevenementen en workshops onderzoeken we hoe de rol van burgers in innovaties kan worden versterkt. Alles natuurlijk in NEMO-stijl. NEMO City Lab is een programma in opbouw. We werken samen met verschillende partners. Een van onze speerpunten is de stad van toekomst, de slimme stad.

Tijdens het ROEF festival maakten we op 22 juni met het NEMO City Lab programma het dak van NEMO tot een ‘levend lab’ waarbij je kon deelnemen aan interactieve experimenten en meedenken over de stad van de toekomst. Bekijk hier de sfeerimpressie.

Contact

Giovanni Stijnen – Sr. project en accounts NEMO Kennislink