City Lab

City Lab van NEMO Kennislink is de plek waar burgers, technologen, ondernemers en onderzoekers elkaar ontmoeten om in co-creatie te werken aan oplossingen voor de toekomst.

In City Lab brengen we partijen bij elkaar en laten hen op een open, speelse manier werken aan de vraagstukken van deze tijd. Daarmee dragen we bij aan meer directe publieke betrokkenheid bij wetenschap en technologie en stimuleren kritisch denken en creativiteit bij burgers. We leren meer over publieke waarden in relatie tot nieuwe technologie.

City Lab van NEMO Kennislink is een programma in opbouw. We werken samen met verschillende partners. Een van onze speerpunten is de stad van toekomst, de slimme stad (Smart City).

Tijdens het ROEF festival maakten we op 22 juni 2018 met het City Lab-programma het dak van NEMO tot een ‘levend lab’ waarbij je kon deelnemen aan interactieve experimenten en meedenken over de stad van de toekomst. Bekijk hier de sfeerimpressie.

Een korte uitleg van Amsterdam Smart City.

Smart City

De stad van de toekomst is een slimme stad. Gezond, schoon en duurzaam samenleven – wie wil dat nu niet? Techniek en wetenschap bieden enorme mogelijkheden. Maar wat is daarvoor nodig? Zijn er consequenties waar we het over moeten hebben? En hoe laten we iedereen aan het woord?

Wil je meepraten?

Meld je dan aan voor het City Lab Burgerpanel

Onderzoek

Met subsidie van NWO werken we op dit moment aan twee onderzoeksprojecten:

Onderzoek: Een slimmer stadsgesprek

Steden en stadsregio’s veranderen in hoog tempo door digitalisering. Het is van groot belang dat alle betrokkenen en met name burgers meedenken en meepraten over de stad van de toekomst. Hoe je het gesprek hierover beste voert onderzoeken we in dit project door middel van publieksactiviteiten in NEMO Science Museum.

Lees meer over het project bij NWO

Onderzoek: Co-creatief & Reflexief Ontwerpproces voor het Societal Interface Lab

De stad van de toekomst heeft wetenschap en innovatie nodig. Maar ook de betrokkenheid van burgers. NEMO en de VU gaan samenwerken om een plek te creëren waar het gesprek over stedelijke innovatie op een laagdrempelige en speelse manier plaatsvindt.

Lees meer over het project bij NWO

Amsterdam Smart City

Partners:

Athena Institute VU Amsterdam, TU Delft – Museum Futures Lab, Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions – AMS

Contact

Giovanni Stijnen – Sr. project en accounts NEMO Kennislink

Adresgegevens

Bezoekadres
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam
Postadres
Postbus 421
1000 AK Amsterdam
E-mailadres

Telefoon

Hoofdredactie (ma & wo-vr):
020 – 531 35 62
Eindredactie (ma-do):
020 – 531 35 53
Agendaredactie (ma & do):
020 – 531 35 58
NEMO Receptie (ma-vr):
020 – 531 32 33

Overige gegevens

Organisatie
Btw-nummer NL002953523B01
KvK-nummer 41197953