City Lab x Inscience

NEMO stond op 10 en 11 november 2018 in de Line-up van het Inscience Festival, hét wetenschap filmfestival in Nijmegen. City Lab liet bezoekers meedenken en meepraten over kunstmatige intelligentie in de slimme stad. Goede ontwikkeling of juist zorgelijk?

Wist je dat kunstmatige intelligentie op dit moment in steden al heel veel voor je regelt? Hoe je je gedraagt in het verkeer, wie je ontmoet op straat of welke winkel je binnenloopt. Soms weet je ervan, maar vaak merk je het niet. In de toekomst zal er steeds meer gebruik worden gemaakt van kunstmatige intelligentie in steden.

Programmering City Lab x Inscience 2018

Welkom in je nieuwe filterbubbel
Onze mening wordt gekleurd door onze filterbubbels. Kom je er nog uit? Of wil je naar een nieuwe?
Kim Cerrone voor NEMO Kennislink
Ons scant Ons
Het City Lab algoritme heet je van harte welkom. Hoe goed werkt deze mensenscanner?
Kim Cerrone voor NEMO Kennislink
Ons scant Ons – door welke bril kijk jij?
NEMO Kennislink
NEMO City Lab Publieksonderzoek
Geef je mening en ga in gesprek over de slimme stad. In samenwerking met onderzoekers van Centre for BOLD Cities (Leiden – Delft – Erasmus).
Kim Cerrone voor NEMO Kennislink

Centre for BOLD cities

Smart City Scenario’s
Illustreer jouw slimme stad verhaal samen met experts en illustratoren.
Almicheal Fraay
Smart City Scenario’s
Illustreer jouw slimme stad verhaal samen met experts en illustratoren.
Esther Zijtregtop
Silent Disco Minicolleges
Laat je verrassen door onze experts. In samenwerking met Amir Sabirovic Amir (TM7 en Exgen), Damion Bunders (Universiteit Utrecht), Thijs Turel (AMS-Institute), Emiel Rijshouwer (Erasmus Universiteit en gemeente Rotterdam), Maurice Fransen (Deloitte Consulting)
Kim Cerrone voor NEMO Kennislink

Samen werken aan een slimme, technologische en duurzame toekomst. NEMO City Lab brengt burgers, technologen, ondernemers en onderzoekers bij elkaar. In co-creatie en dialoog en met speciale aandacht voor de rol van burgers.

In publieksevenementen en workshops onderzoeken we hoe de rol van burgers in innovaties kan worden versterkt. Alles natuurlijk in NEMO-stijl. NEMO City Lab is een programma in opbouw. We werken samen met verschillende partners. Een van onze speerpunten is de stad van toekomst, de slimme stad (Smart City). City Lab x Inscience 2018 werd geproduceerd door NEMO Kennislink in samenwerking met:

NEMO Kennislink