Activiteiten aanmelden

Als organisatie kun je kosteloos activiteiten en evenementen met een wetenschappelijke insteek aanmelden op NEMO Kennislink.

De NEMO Kennislink Agenda is een online-agenda met een breed aanbod van activiteiten over wetenschap en technologie in Nederland en Vlaanderen. De activiteiten, van tentoonstellingen tot experimenten en van kenniscafés tot workshops en lezingen, zijn voor het algemeen publiek, van jong tot oud, en over de volle breedte van de wetenschap.

De agenda staat op NEMO Kennislink, met maar liefst 330.000 bezoekers per maand, maar ook, via onze widgets, op diverse andere websites, zoals bijvoorbeeld National Geographic Junior. Maandelijks plaatsen we ook een aantal uitgelichte activiteiten in het tijdschrift Wetenschap in Beeld.

Aanmelden

Aanmelden van activiteiten kan gemakkelijk in onze beveiligde omgeving. Hiervoor is het nodig dat we een account voor je aanmaken. Vraag een NEMO Kennislink account aan door onze support een email te sturen met de organisatienaam en het e-mailadres waarmee je wilt inloggen.

NEMO Kennislink neemt niet alle activiteiten op in haar agenda. Lees voordat je een account aanvraagt eerst de criteria voor deelname.

NEMO Kennislink account

Een NEMO Kennislink account kunnen we koppelen aan de organisatie(s) waar jij voor werkt. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om de algemene omschrijving en contactinformatie van de organisatie aan te passen.

Ook kun je zien welke activiteiten van jouw organisatie al op de agenda staan of hebben gestaan. Zo kun je voorkomen dat je een activiteit meerdere keren aanmeldt of je juist laten inspireren door de manier waarop eenzelfde activiteit in het verleden al geplaatst is.

Heeft een organisatie meerdere medewerkers die activiteiten willen aanmelden? Het is ook mogelijk om meerdere accounts aan één organisatie te koppelen. Een andere optie is om een algemeen account aan te maken, waarmee meerdere medewerkers beurtelings kunnen inloggen.

Aanmelden van activiteiten

Een aanmeldsysteem is altijd even wennen. Om je te helpen, hebben wij bij elk invulveld een informatie icoontje gezet. Als je daar met je cursor op gaat staan, verschijnt een uitleg over dat veld.

NEMO Kennislink

Wanneer je klaar bent met het invoeren van je activiteit, kun je deze naar de agendaredactie sturen. De redactie beoordeelt jouw activiteit en indien zij aanvullingen of opmerkingen hebben, sturen ze de activiteit naar je terug met feedback. In jouw eigen dashboard kun je de activiteit weer aanpassen en opnieuw voor eindredactie indienen. Zodra jouw activiteit live staat, krijg je hier een melding van.

Soms lukt het je niet om een aanmeldformulier in één keer af te maken omdat je nog bepaalde informatie mist of in tijdnood bent. Met een NEMO Kennislink Agenda account klik je op ‘Opslaan’ en bewaar je een concept zodat je op een later moment verder kunt werken.

Bij het aanmelden van een activiteit moet je een afbeelding uploaden en kun je deze direct bewerken en de credits toevoegen. Daardoor weet je zeker dat de door jouw aangeleverde afbeelding groot genoeg is, de juiste rechten heeft en naar jouw wensen bij de activiteit komt te staan.

NEMO Kennislink

Evenementen

Naast activiteiten en organisaties, is het ook mogelijk om evenementen (die meerdere activiteiten omvatten) aan te melden. Stuur hiervoor een e-mail met een beschrijving van het evenement naar de agendaredactie zodat we kunnen beoordelen of dit inderdaad als evenement geschikt is.

Contact

Heb je vragen of zie je mogelijkheid tot verbetering? Wij horen graag van je! Stuur een mailtje.