NEMO KENNISLINK

NEMO Kennislink doet verslag van die grootse zoektocht die wetenschap heet. Wetenschap en technologie beïnvloeden ons leven en de resultaten zijn overal om ons heen. Wetenschap geeft ons beter inzicht in wie we zijn, en in de wereld en het universum waarin we leven.

Onderzoekers speuren naar antwoorden op grote vragen en oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Onze redacteuren volgen deze onderzoekers en hun vorderingen en vertellen daarover op een toegankelijke manier. Of het nu gaat om de oorsprong van taal, het meten van zwaartekrachtgolven, nieuwe vormen van energie en materie, de werking van ons brein, de geschiedenis van immigratie of de nieuwste geneeskunde. Met NEMO Kennislink snap je beter hoe het zit.

Onze onafhankelijke redactie publiceerde al meer dan 10.000 artikelen over de breedte van de wetenschap sinds de lancering van de website 15 april 2002. Onze redacteuren zijn freelance wetenschapsjournalisten met ieder een eigen specialisme waarover ze schrijven. In coproducties belichten ze raakvlakken van verschillende wetenschapsvelden. Ze laten belangrijke nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap zien en tonen de wetenschap achter de actualiteit.

NEMO Kennislink is ervan doordrongen dat wetenschap grensoverschrijdend is, maar belicht steeds de Nederlandse invalshoek.

NEMO Kennislink maakt deel uit van NEMO, de onafhankelijke stichting die wetenschap ontsluit voor een breed publiek.

NEMO Kennislink wordt gesteund door een keur aan wetenschappelijke partners en mediapartners. Daardoor kun je bij ons over vrijwel ieder onderwerp goed leesbare, Nederlandstalige verhalen vinden. En we worden goed gevonden: door de grote hoeveelheid originele en correcte content worden we door de grote zoekmachines hoog gerankt. Wie wetenschap zoekt, vindt NEMO Kennislink.

NEMO Kennislink doet dat iedere dag op de website NEMO Kennislink in onder meer thema’s, artikelen, discussies, filmpjes, blogs van de Faces of Science en wetenschappelijke activiteiten in de NEMO Kennislink Agenda. Daarbij verspreiden we onze berichten dagelijks via sociale media als Twitter en Facebook, wekelijks via onze nieuwsbrief en regelmatig via bijdragen aan lezingen, evenementen en debatten in NEMO Science Museum en op andere plekken in heel Nederland.