Wetenschapscafé Gent

Wetenschap en cafés, het is een ongewone combinatie. Maar wel één die werkt, zo weten wij ondertussen. Jaar na jaar ontvangen we meer bezoekers.

Geen aula, geen monoloog, geen overdonderende presentaties, geen klassiek debat, geen academische sfeer maar wel wetenschappers die gemoedelijk vertellen over hun werk en passie. Zowel zachte als harde wetenschappen komen aan bod. De wetenschapscafés in Gent, Kortrijk en Brugge worden georganiseerd door de cel Wetenschapscommunicatie van de Associatie Universiteit Gent (AUGent). De sprekers zijn onderzoekers of wetenschappers (meestal, maar niet altijd verbonden aan de AUGent) met een passie voor hun werk.

De moderator is telkens iemand met kennis van en interesse in het onderwerp van de avond, zoals bijvoorbeeld Mieke Dumont (Focus & WTV), Kim Verhaeghe (EOS), Reinout Verbeke (KBIN), Simon Demeulemeester (Knack.be) of Dieter De Cleene (EOS). Bezoekers krijgen ruimschoots de kans om vragen te stellen. Als je ze liever niet luidop stelt, schrijf je vraag dan op een bierkaartje en speel het door naar de moderator.

Contact

Adres

Eetcafé Toreke Vlotstraat 22 9000, Gent België

Deze organisatie is onderdeel van:

Zoeken en filteren in
Wetenschapscafé Gent
Geen activiteiten gevonden
Er zijn op dit moment geen geplande activiteiten door Wetenschapscafé Gent.
Kijk bij de verstreken activiteiten om te zien wat deze organisatie voor leuke dingen organiseert.