Volkssterrenwacht Mira

Volkssterrenwacht Mira is een vereniging zonder winstoogmerk, opgericht in 1967 door pater Pieraerts, aangesloten bij de abdij van Grimbergen. De oorspronkelijke sterrenwacht bevond zich volledig in gebouwen van de abdij, maar in 2000 werd een ruime uitbreiding aangebouwd.

Volkssterrenwacht Mira is in de loop der jaren uitgegroeid tot een echte aantrekkingspool voor al wie interesse heeft in wat er zich in het heelal afspeelt en ontvangt ieder jaar vele duizenden bezoekers, zowel in groepsbezoeken als tijdens opendeurdagen of tijdens de openingsuren voor individuele bezoekers. De sterrenwacht beschikt over een uitgebreide tentoonstellings- en experimenteerruimte, verscheidene multimediazalen en wellicht het uitgebreidste astronomische instrumentarium van een Belgische volkssterrenwacht, met twee vaste telescoopkoepels, een vast opgestelde zonnetelescoop en een hele verzameling grote en kleine verplaatsbare instrumenten. Ook een weerstation ontbreekt niet. U kan dit instrumentarium ook bekijken via onze virtuele rondleiding.

Mira is ook een bloeiende vereniging, met een aktief bestuur, enthousiaste vrijwillige medewerkers en twee vaste medewerkers.

Contact

+32 (0)22 69 12 80

Adres

Abdijstraat 22 1850, Grimbergen België
Zoeken en filteren in
Volkssterrenwacht Mira
Geen activiteiten gevonden
Er zijn op dit moment geen geplande activiteiten door Volkssterrenwacht Mira.
Kijk bij de verstreken activiteiten om te zien wat deze organisatie voor leuke dingen organiseert.