Tropenmuseum

In het Tropenmuseum vind je de mooiste verhalen en voorwerpen van over de hele wereld. Je maakt er een reis door de tijd en de wereld en maakt zo kennis met uiteenlopende culturen en het dagelijks leven van mensen ver weg.Culturen komen tot leven door prachtige kunstwerken, bijzondere gebruiksvoorwerpen, historische foto’s uit de vermaarde verzameling van het Tropenmuseum, muziek en film.

De tijdelijke exposities en vaste tentoonstellingen stellen uiteenlopende thema’s centraal, van hedendaagse kunst tot religieuze tradities. Regelmatig organiseert het museum activiteiten voor jong en oud, zoals rondleidingen, lezingen, speurtochten en muzikale workshops.

Tropenmuseum Junior
Tropenmuseum Junior is het kindermuseum van het Tropenmuseum en maakt interactieve tentoonstellingen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en hun families. Onder begeleiding van medewerkers uit de cultuur, brengen kinderen de tentoonstelling tot leven. In een betoverende vormgeving gaan zij zelf aan de slag met de collectie uit hedendaagse culturen, bijvoorbeeld Marokko, Brazilie, China, India en Iran.

Contact

+31 (0)88 004 28 40

Adres

Linnaeusstraat 2 1092 CK, Amsterdam Nederland
Zoeken en filteren in
Tropenmuseum