Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

Stadsschouwburg en Toneelgroep Amsterdam zijn per 2018 en verder gegaan onder de naam Internationaal Theater Amsterdam (ITA).

Samen werken zij aan een nieuwe organisatie die een vuurtoren van eigentijds theater is met een spanwijdte van de Amsterdamse buurten tot aan de hele wereld. Een toonaangevend centrum op nationaal en internationaal niveau. ITA produceert en programmeert een kwalitatief hoogwaardig programma met jaarlijks 600 pluriforme nationale en internationale toneel- en dansvoorstellingen en maatschappelijke programma’s die een groot en divers publiek aanspreken om tot nieuwe inzichten en perspectieven te komen.

Internationaal Theater Amsterdam behoort tot de boegbeelden van de Nederlandse podiumkunst met als kern een breed acteursensemble van wereldfaam en een team van toonaangevende regisseurs dat, naast het Amsterdamse huis, wereldwijd nog een 100-tal podia bespeelt. Het nieuwe theater is daarnaast een grootschalig Talent Center waar talentontwikkeling, educatie en samenwerking centraal staan.

Contact

+31 (0)20 624 23 11

Adres

Leidseplein 26 1017 PT, Amsterdam Nederland
Zoeken en filteren in
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Geen activiteiten gevonden
Er zijn op dit moment geen geplande activiteiten door Internationaal Theater Amsterdam (ITA).
Kijk bij de verstreken activiteiten om te zien wat deze organisatie voor leuke dingen organiseert.