Rob Walrecht Productions

Rob Walrecht is uitgever van leuke, leerzame artikelen over sterrenkunde: boeken, bouwplaten, posters en vooral planisferen. De planisfeer is nog altijd hét hulpmiddel om de sterren en sterrenbeelden te leren kennen. Verder geeft Rob lezingen en cursussen.

Rob Walrecht is al sinds 1978 actief op het gebied van de popularisering van sterrenkunde, ruimtevaart en planeetonderzoek. Eerst als amateur, vanaf 1982 professioneel, als stafmedewerker van het Zeiss Planetarium Amsterdam, eigenaar van het Apollo Reizend Planetarium (dat sterrenkundelessen op scholen verzorgde) en eigenaar van Rob Walrecht Productions.

Dat laatste bedrijf, dat in 2015 haar 30e jubileum vierde, begon met het uitgeven van de Planisfeer (hét hulpmiddel om de sterrenhemel te leren kennen), voor Nederland en België. Daar zijn inmiddels ruim twintig planisferen bijgekomen, in zeven andere talen, en voor diverse breedtezones op Aarde (in het Engels voor de gehele bewoonde wereld!). Later kwamen daar bouwplaten bij van instrumenten en modellen, posters en boeken. Rob Walrecht gaf al meer dan 3000 planetariumvoorstellingen en duizenden gastlessen en lezingen.

Robs passie om jong en oud over het heelal te vertellen werd uiteindelijk een missie, met onder andere als doel de kennis over sterrenkunde van docenten van het basis- en voortgezet onderwijs te verbeteren. Dat gebeurt door middel van zijn cursus ‘Leer het heelal begrijpen’. Deze cursus wordt ook, in een aangepaste vorm, aan gewone leken gegeven.

Contact

+31 (0)33 475 55 43

Adres

GSG Guido de Bres Paladijnenweg 251 3813DH, Amersfoort NL
Zoeken en filteren in
Rob Walrecht Productions