Red Star Line Museum

In de loodsen van de legendarische rederij met de rode ster in de vlag opende op 28 september 2013 het Red Star Line Museum.

Met hun hele hebben en houden in enkele koffers, nemen miljoenen mensen vanaf 1800 de boot van Europa naar Amerika. De nieuwe wereld is het beloofde land voor wie zoekt naar geluk en een beter bestaan. Tussen 1873 en 1934 brengen oceaanstomers 2,6 miljoen avonturiers en gelukszoekers vanuit Antwerpen naar de overkant. De overtocht naar de VS en Canada begint voor heel veel mensen in de havenloods van de Red Star Line in Antwerpen.

Het Red Star Line Museum vertelt het verhaal van miljoenen Europeanen die alles durven achterlaten en vertrekken, op zoek naar geluk en een beter leven. Het is een verhaal over hoge verwachtingen en diepe teleurstellingen, over hoop en slapeloze nachten. De oude gebouwen van de scheepvaartmaatschappij maken al die emoties en verhalen voelbaar, tastbaar en zichtbaar.

Het Red Star Line Museum begraaft zich niet in het verleden. Migratie is van overal en van alle tijden. Dus ook van vandaag, zeker in een havenstad. In het museum treed je in de voetsporen van mensen die je voorouders hadden kunnen zijn. Of die dat misschien ook zijn. En je leert de stad door een nieuwe bril kennen. Antwerpen, en bij uitbreiding elke plek ter wereld, is wat het vandaag is door de mensen die er vroeger verbleven. Net zoals de stad van morgen gemaakt wordt door de mensen die er vandaag wonen.

In de historische loodsen van de Red Star Line rederij opende op 28 september 2013 het Red Star Line Museum zijn deuren.

Contact

+32 (0)32 98 27 70

Adres

Montevideostraat 3 2000, Antwerpen België

Deze organisatie is onderdeel van:

Zoeken en filteren in
Red Star Line Museum
Geen activiteiten gevonden
Er zijn op dit moment geen geplande activiteiten door Red Star Line Museum.
Kijk bij de verstreken activiteiten om te zien wat deze organisatie voor leuke dingen organiseert.