Industriemuseum

In het centrum van Gent, op een boogscheut van de Vrijdagmarkt, huist het Industriemuseum in een indrukwekkend fabrieksgebouw.

In de voormalige katoenfabriek – je kan er de machineolie nog ruiken! – wekken grote en kleine verhalen de veelbewogen industriële geschiedenis weer helemaal tot leven. Verschillende generaties van ondernemers, handelaars en arbeiders nemen je mee in een universeel verhaal over mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden.

Met een verrassend veelzijdige collectie van internationale allure prikkelt het Industriemuseum de nieuwsgierigheid. Klinkende drukpersen en bulderende weefgetouwen maken deel uit van de uitgebreide textiel- en drukkerijverzameling. Blikvangers zijn de oudst bewaarde twijnmolen van Europa en de Engelse ‘Mule Jenny’, een spinmachine die vakkundig naar Gent werd gesmokkeld om ook op het vasteland de textielnijverheid danig te veranderen.

Sprekende beelden, historische filmpjes, merkwaardige objecten en pakkende verhalen maken het industriële verleden terug springlevend; van een kolossale stoommachine, over oude reclame, tot het verhaal van een beluikbewoner. Tijdelijke tentoonstellingen belichten telkens weer andere opmerkelijke elementen uit de industriële samenleving.

Contact

+32 (0)9 233 07 39

Adres

Minnemeers 9 9000, Gent België

Deze organisatie is onderdeel van:

Zoeken en filteren in
Industriemuseum
Geen activiteiten gevonden
Er zijn op dit moment geen geplande activiteiten door Industriemuseum.
Kijk bij de verstreken activiteiten om te zien wat deze organisatie voor leuke dingen organiseert.