Maakplaats 021

Maakplaats 021 is een speelkamer in de OBA waar jongens en meisjes uit de buurt hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontplooien. Ben jij een uitvinder, robotbouwer, ontwerper óf wil je dat misschien worden? Zou je alles willen leren over 3D-printen, zou je vormen willen lasersnijden uit hout of stroom op willen wekken uit planten? In onze maakplaatsen kan dit allemaal!

Onze maakplaatsen zijn digitale speelkamers, voorzien van computergestuurde machines voor het maken van prototypes en modellen. Wij helpen je om te ontwerpen, creëren, ontdekken, experimenteren en realiseren. Maak bijvoorbeeld ge3D-printe sieraden, gelaserd speelgoed voor je nichtje of een slimme robot voor je broer. En als jij het begrijpt, kun je het ook weer iemand anders uitleggen!

In de programma’s wordt niet alleen aandacht besteed aan digitale fabricage maar ook aan stadmaken. Samen ontdekken we de buurten en de stad Amsterdam en bedenken we slimme oplossingen. Want de stad zelf is de perfecte leeromgeving en bovendien is elke buurt anders.

Onze maakplaats coaches helpen je graag op weg. Als je de eerste keer komt geven zij je een uitgebreide instructie. Je kan hen verder vragen om advies over hoe je het slimst je project maakt. Ze kunnen je vertellen hoe je apparaten bedient en onderhoudt.

In de maakplaatsen zijn onder andere aanwezig: - lasersnijder - 3D printer - vinyl snijder - makey makey’s - raspberry pi’s - divers handgereedschap en elektronica

Neem een kijkje bij activiteiten om erachter te komen wat je allemaal kunt doen en leren bij Maakplaats 021. Zit er iets tussen dat jij graag zou willen doen? Schrijf je dan snel in via de agenda op de site van de OBA.

Contact

+31 (0)20 523 09 00

Adres

Maakplaats 021 Oosterdokskade 143 1011 DL, Amsterdam Nederland

Deze organisatie is onderdeel van:

Zoeken en filteren in
Maakplaats 021