HOVO Rotterdam

Iedereen vanaf vijftig jaar is welkom bij onze programma’s op academisch niveau. We verzorgen de opleidingen en cursussen in opdracht van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

We hebben een aanbod voor u samengesteld waarin u vast iets vindt dat u interesseert en dat bij u past. De onderwerpen zijn divers, de locaties varieren en de frequentie loopt uiteen van eenmalig tot meermalig. Zo zijn er lezingen en voordrachten, korte programma’s van drie bijeenkomsten waarvan u er bijvoorbeeld meerdere binnen een semester kunt volgen, en langlopende programma’s van tien bijeenkomsten. Tevens bieden we een aantal leergangen aan die meerdere jaren beslaan. Goed om te weten is dat u de college-reeksen die hieronder vallen ook onafhankelijk van elkaar kunt volgen. Tot slot zijn er enkele externe programma’s en kunt u met Labrys Reizen exclusieve groepsreizen maken die aansluiten bij ons aanbod.

Er zijn programma’s in Rotterdam, Dordrecht en Den Haag. Per bijeenkomst rekenen we bijna altijd een pauze van een half uur. De koffie of thee in de pauze is bij de prijs inbegrepen.

Niet moeilijk, wel op niveau
Voorkennis is vrijwel nergens vereist. Indien dit wel zo is, is dit bij ‘bijzonderheden’ aangegeven. Alle programma’s zijn min of meer op hetzelfde niveau als colleges voor eerstejaars studenten aan de universiteit, met dien verstande dat de docenten rekening houden met uw levenskennis en -ervaring.

Voor wie is het Hovo-programma bedoeld?
Onze opleidingen zijn bedoeld voor iedereen vanaf vijftig jaar. Waarom die leeftijdsgrens? Omdat is gebleken dat mensen vanaf een bepaalde leeftijd meer behoefte krijgen aan de verdieping die wij bieden. U ontmoet gelijkgestemden tijdens de cursussen en colleges en bij feestelijke bijeenkomsten zoals de opening van het academisch HOVO-jaar, de Winterlezing en de Zomerlezing.

Contact

+31 (0)10 408 24 65

Adres

Erasmus Universiteit, Campus Woudestein Burgemeester Oudlaan 50 3062 PA, Rotterdam Nederland
Zoeken en filteren in
HOVO Rotterdam
Geen activiteiten gevonden
Er zijn op dit moment geen geplande activiteiten door HOVO Rotterdam.
Kijk bij de verstreken activiteiten om te zien wat deze organisatie voor leuke dingen organiseert.