Hogeschool Leiden

Foodlab Leiden is het open keukenlaboratorium van de faculteit Science & Technology van Hogeschool Leiden. Een bijzondere plek waar wetenschap, koken en gastronomie samenkomen. Bij het verkrijgen en toepassen van wetenschappelijke kennis om voedsel gerelateerde problemen op te lossen werken verschillende disciplines samen: chemie, biochemie, microbiologie en bio-informatica. Binnen het Foodlab ontmoeten onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven elkaar. Zo wordt in opdracht van het bedrijfsleven toegepast onderzoek gedaan op het gebied van plantinhoudsstoffen, textuurbepalingen en ingrediëntcombinaties. Aandachtspunt is onderzoek naar voeding en daaraan gerelateerde maatschappelijke vraagstukken over de effecten van voeding op gezondheid.

Met het Foodlab heeft Hogeschool Leiden de ambitie om ervoor te zorgen dat kennis op het gebied van wetenschap in de keuken en kookinnovaties toegankelijk en beschikbaar is voor iedereen. Professionals, wetenschappers, studenten en docenten kunnen hier terecht om in samenwerking toegepast onderzoek te doen, te experimenteren met voeding, technieken en nieuwe apparatuur en kennis te delen. Hogeschool Leiden is een open en toegankelijke hogeschool waar studenten de ruimte hebben eigen keuzes te maken. Bij onze hogeschool staan we voor kwaliteit en bieden we goed en inspirerend onderwijs. Centraal in onze aanpak staat het binden en boeien van studenten, om te zorgen dat studenten gaan leren en blijven leren. In onze opleidingen besteden we aandacht aan persoonsvorming, het stimuleren van maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid en de ontwikkeling van interculturele en internationale en multiculturele competenties.

Contact

+31 (0)71 518 87 52

Adres

Biopartner Center J.H. Oortweg 21 2333 CH, Leiden Nederland

Deze organisatie is onderdeel van:

Zoeken en filteren in
Hogeschool Leiden