Het Flevo-landschap

Het Flevo-landschap wil de Flevolandse natuur zo goed mogelijk behouden, beschermen en ontwikkelen en tegelijkertijd zorgen dat de bewoners en bezoekers van deze provincie er zo veel mogelijk van kunnen genieten.

Bij het onderhouden en ontwikkelen van de natuur heeft de ecologie prioriteit, maar als terreinbeherende organisatie let Het Flevo-landschap ook op het behoud van landschap en cultuurhistorie en waar mogelijk op recreatiemogelijkheden. Functieverbreding van de natuur kan dus alleen als de natuur daar per saldo beter van wordt. Het Flevo-landschap streeft ook naar uitbreiding van haar terreinen, omdat dit bijdraagt aan de robuustheid van de natuur. Bovendien kunnen de terreinen dan efficiënter beheerd worden.

Om te zorgen dat u van de natuur kunt genieten, maakt Het Flevo-landschap haar terreinen zo gastvrij mogelijk. Alleen waar de natuur té kwetsbaar is, is een terrein uitsluitend toegankelijk tijdens begeleide excursies. Door de bewoners en bezoekers mee te laten genieten van de natuur, voelen ze zich eerder verbonden met het Flevolandse landschap en met ons.

Contact

+31 (0)320 28 61 11

Adres

Vlotgrasweg 11 8219 PP, Lelystad Nederland

Deze organisatie is onderdeel van:

Zoeken en filteren in
Het Flevo-landschap