De wereld van Kina

De wereld van Kina is een natuurwetenschappelijk museum voor kinderen en jongeren.

We ontsluiten de collectie op een speelse manier en met verrassende invalshoeken. Kennis en verwondering zijn onze troeven. We inspireren en motiveren om de natuur te koesteren.

De wereld van Kina is een wereld in beweging. Om kinderen en jongeren greep te laten krijgen op de snel veranderende wereld, bieden wij hen de verrekijker aan om die wereld te leren observeren en begrijpen. We willen onze unieke natuurhistorische collectie digitaal en door middel van boeiende tentoonstellingen, kindvriendelijke publicaties, vernieuwende projecten en verrassende activiteiten ontsluiten voor een breed publiek om kennis te verspreiden, verwondering te wekken en respect bij te brengen voor de natuur.

Het monumentale Huis met zijn excentrieke collectie wordt een oord om in te (ver)dwalen. De Tuin is door zijn ligging in de dichtbevolkte, multiculturele, 19de eeuwse gordel een unieke plaats om kinderen en volwassenen op een ontspannende manier kennis te laten maken met de inheemse en uitheemse plantenwereld en met de dieren die zich op een kleine oppervlakte ontwikkelen.

Contact

003292447373

Adres

Sint-Pietersplein 14 9000, Gent België
Zoeken en filteren in
De wereld van Kina