Allard Pierson Museum

In het Allard Pierson worden de collecties van de Universiteit van Amsterdam gedeeld met het publiek en de wetenschap. Van Egyptische oudheden tot Romeinse sieraden en van middeleeuwse handschriften tot de grafische vormgeving van nu.

Het Allard Pierson beheert en presenteert de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam. Hier kun je terecht voor tentoonstellingen, rondleidingen, onderzoek- en studie, colleges, ontmoetingen met kenners, vergaderruimtes, stageplekken, kinderactiviteiten, symposia, summer schools, lezingen, een museumcafé en een winkel. In de vaste presentatie Van Nijl tot Amstel maak je een tijdreis door tienduizend jaar cultuurgeschiedenis. De reis begint in het oude Egypte en eindigt, wanneer de uitbreidingen voltooid zijn, in het moderne Amsterdam. Daarnaast zijn er twee grote tentoonstellingen per jaar te zien. In Allard Pierson Live, een gratis toegankelijke zone, kun je in de loop van 2019 zelf aan de slag met de collectie, of restauraties van dichtbij bekijken.

Het vernieuwde Allard Pierson is voortgekomen uit het samengaan van het Allard Pierson Museum en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Zoeken en filteren in
Allard Pierson Museum
Geen activiteiten gevonden
Er zijn op dit moment geen geplande activiteiten door Allard Pierson Museum.
Kijk bij de verstreken activiteiten om te zien wat deze organisatie voor leuke dingen organiseert.