Mens & Maatschappij

Publicaties

Meer mens & maatschappij in het archief…

Special

DKVN: Uit de groep, in de put

Bij een groep horen is fijn. Groepsgenoten zijn niet alleen aardiger voor elkaar, ze trekken elkaar ook voor, ten koste van de mensen buiten de groep. Je vindt je mensen van je eigen groep nou eenmaal mooier, slimmer en leuker. Ingroup love noemen wetenschappers dit fenomeen. Maar wat als de groep je negeert, je niet accepteert of je zelfs keihard afwijst? Dat doet pijn, pijn die zo heftig is dat het in het brein niet te onderscheiden is van lichamelijke pijn.

Specials

2Doc: De stille beving

Piet Hein van der Hoek richtte twee jaar lang 24 camera’s op de monumentale woonboerderij van de Groningse familie Heite. Dag en nacht werden kleine en grotere aardbevingen geregistreerd en de schade aan de boerderij stapelde zich scheur voor scheur gestaag maar zichtbaar op. Deze gebeurtenissen, gevolg van jarenlange gaswinning, vormen het hart van de documentaire ‘De stille beving’, zaterdagavond 4 maart om 20:20 op NPO 2.

NEMO Kennislink zoekt stagiairs

Vacature

Wil jij leren hoe het is om te werken op de redactie van een populair-wetenschappelijke journalistieke website? Reageer dan snel op deze stage-oproep voor NEMO Kennislink

Thema’s