Niet te eten!
Op het eten van mensenvlees rust, begrijpelijk misschien, een wereldwijd taboe. Maar dat is bepaald niet het enige taboe op voedsel. De ophef rondom overtreders van zo’n gebod geeft aan hoe diepgeworteld voedseltaboes kunnen zijn.
Op het eten van mensenvlees rust, begrijpelijk misschien, een wereldwijd taboe. Maar dat is bepaald niet het enige taboe op voedsel. De ophef rondom overtreders van zo’n gebod geeft aan hoe diepgeworteld voedseltaboes kunnen zijn.
In het kader van het Kennislink thema ‘(W)eten’ neemt gastcolumnistMarcel Dicke van het Wageningse Laboratorium voor Entomologie ons mee naar de toekomst. Een toekomst waarin we iets eten wat we nu nog ‘vreemd’ vinden. Ten onrechte volgens Dicke: insecten zijn juist van...
Vers eten, dat is natuurlijk het lekkerst. Maar wie denkt dat alles wat we eten ‘vers’ is houdt zichzelf voor de gek. Sterker nog, veel bekende levensmiddelen balanceren eerder op het randje van rotting dan dat ze vers zijn. Waarom doen we dat, en waar ligt de grens tussen ‘v...
Vliegtuigvoedsel is berucht: het is uitgedroogd, smakeloos en vaak ronduit vies. Wat gebeurt er met de smaak van voedsel als het kilometers de lucht in gaat? En wat is er nodig voor een sterrenmaaltijd in een drukcabine?