Voedzamere groenten door bodembacteriën
Dezelfde spruitjes op je bord, maar dan nog veel gezonder. Dit proberen onderzoekers van Universiteit Utrecht te bereiken door bacteriën in te zetten.
Dezelfde spruitjes op je bord, maar dan nog veel gezonder. Dit proberen onderzoekers van Universiteit Utrecht te bereiken door bacteriën in te zetten.
Het is steeds eenvoudiger om een ‘genenpaspoort’ te laten maken. Hieruit blijkt jouw risico op veelvoorkomende erfelijke aandoeningen. Maar je kunt ook voedingsadvies krijgen gebaseerd op dit genenpaspoort. De vraag is in hoeverre zo’n advies wetenschappelijk onderbouwd is. Met andere woorden:...
Enzymen voor kaasproductie komen niet meer uit kalfsmagen maar uit schimmelculturen. Genetisch gemodificeerde micro-organismen kom je op nog veel meer plaatsen tegen. Ze zijn chemische fabriekjes in het klein.
Als je het dagelijks brood niet verdraagt heb je een dagelijks probleem. Coeliakiepatiënten kunnen niet tegen gluten, een eiwit dat in veel granen zit. Ze moeten levenslang op een duur dieet. Het is dus de moeite waard om te voorkomen dat iemand met aanleg ervoor ook werkelijk coeliakie krijgt...
Wat hebben Paul McCartney, Claudia de Breij, Erik Mouthaan en Pia Douwes met elkaar gemeen? Niet dat het allemaal bekende persoonlijkheden zijn. Ze zijn vegetariërs en eten dus geen vlees, vis of producten waar dode dieren in verwerkt zijn. Hoe komt het dat we toch geen magere bleekneuzen zien...
Inmiddels is er zoveel over de zweepstaartmotor bekend, dat voorstanders van de ontwerpgedachte wel erg veel moeten verzwijgen. Daarom: het hele verhaal over het bacteriële flagel.
Vitamines en mineralen zijn voedingsstoffen die nodig zijn om het menselijk lichaam goed te laten functioneren. Ze zijn onmisbaar voor de groei, het onderhoud en het functioneren van het lichaam.
De Groninger Roel Vonk hoopt met proteomics gezondere koekjes te maken.