De boerderij komt naar de stad
Daken, winkels en flatgebouwen; niet de eerste plekken waar je aan denkt als plek voor een boerderij. Toch wordt op steeds meer locaties waar je het niet verwacht aan landbouw gedaan. De boerderij komt naar de stad.
Daken, winkels en flatgebouwen; niet de eerste plekken waar je aan denkt als plek voor een boerderij. Toch wordt op steeds meer locaties waar je het niet verwacht aan landbouw gedaan. De boerderij komt naar de stad.
Aardbeien, champignons en peren die langer houdbaar zijn dankzij verbeterd plastic? Wetenschappers ontwikkelen een nieuwe folie voor groente en fruit.
Rondreizend door afgelegen streken verzamelt bioloog en zadenjager Chris Kik zaden van wilde groenten om de voedselzekerheid veilig te stellen.
Deze week heeft het Europees Octrooibureau (EOB) besloten het patentrecht op groente en fruit terug te trekken. Toen het EOB dit twee jaar geleden toestond, leidde dat tot hevige discussie.
Nieuwe ophef over groente uit Duitsland: daar zit hier en daar de gevaarlijke bacterie EHEC op. Tientallen mensen zijn besmet en hebben darmklachten. In uitzonderlijke gevallen leidt dat tot de dood. Wat voor bacterie is EHEC eigenlijk en valt er iets tegen te doen?
Wanneer weet je nu echt zeker of genetisch veranderde groente veilig zijn of niet? Simpel: de nieuwe gentechplant mag niet afwijken van gewone planten, behalve dan natuurlijk de eigenschap die je anders wilt hebben. Japanse biotechnologen brengen voor het eerst zulke afwijkingen netjes in kaar...
Ons beeld van perfecte appeltjes en peren is over datum, vindt voedselontwerper Katja Gruijters. Vreemd gevormd voedsel wordt daarom nu vaak weggegooid. Tijd om ze een kans op een tweede leven te geven.
Twintigduizend doden en veertigduizend nieuwe gevallen van suikerziekte, hart- en vaatziekten en kanker. Dat zijn volgens het woensdag gepubliceerde RIVM-rapport ‘Ons eten gemeten’, de gevolgen van ongezond en teveel eten. Maar zo heet wordt de soep niet gegeten.
‘Twintigduizend doden jaarlijks en twee jaar korter leven door ongezonde voeding’. Met deze kop vestigt het RIVM de aandacht op het vandaag verschenen rapport ‘Ons eten gemeten’. Nederland wordt steeds ongezonder door slecht eetgedrag en daar moet snel wat aan gedaan wo...