Breuken geen belemmering voor CO2-opslag
De havens van Rotterdam, Antwerpen en North Sea Port gaan in samenwerking hun CO2-uitstoot opslaan in een leeg gasveld. Maar hoe veilig is dat?
De havens van Rotterdam, Antwerpen en North Sea Port gaan in samenwerking hun CO2-uitstoot opslaan in een leeg gasveld. Maar hoe veilig is dat?
In de NEMO Kennislink Live van 12 juni waren de experts het over één kwestie eens: alleen maar minderen met de CO2-uitstoot is niet genoeg om de opwarming onder controle te krijgen.
Eigenlijk doet de mens allang aan geo-engineering, sinds hij begon met broeikasgassen uit te stoten en oerwouden te kappen. Kan nog meer geo-engineering de wereldwijde effecten hiervan terugdringen?
Het nieuwe kabinet wil de uitstoot van koolstofdioxide in 2030 met 49 procent verlagen. Om dat te halen moet vanaf 2030 ieder jaar 20 miljoen ton CO2 worden opgeslagen onder de grond. Hoe realistisch is dat?
Door burgerprotesten en de financiële crisis worden vele grootschalige CO2-afvang en -opslaginitiatieven uitgesteld of afgesteld. Voorstanders slaan daarom een nieuwe weg in. Op het achtste CO2GeoNet open forum in Venetië pleiten ze voor kleinschalige pilotprojecten. Zoal...
De opslag van CO2 in de bodem hangt af van de prijs die bedrijven moeten betalen voor het in de lucht pompen van dit broeikasgas. Door de lage prijs van emissierechten op dit moment, komt CO2-opslag moeilijk van de grond.
De koolstofopslag in land en zee, is de afgelopen vijftig jaar bijna verdubbeld. Dat schrijven wetenschappers deze week in Nature. De natuurlijke opslag van CO2 is al jaren onderwerp van debat omdat het laat zien hoe de koolstofcyclus op klimaatverandering reageert.