'In het pluriversum bestaan oneindig veel soorten kennis naast elkaar'
Zijn we met ons huidige manier van denken nog wel in staat om complexe problemen op te lossen? In het pluriversum krijgt de hele natuur een stem.
Zijn we met ons huidige manier van denken nog wel in staat om complexe problemen op te lossen? In het pluriversum krijgt de hele natuur een stem.
In de verre toekomst hoeven patiënten misschien niet meer te wachten op een menselijke orgaandonor. Zeven nierpatiënten gaan in gesprek over donordieren.
Dit najaar mogen burgers meepraten over de wenselijkheid van donordieren. Maar hoe wenselijk is het om burgers hierin te betrekken?
Afgelopen week bewezen wetenschappers van de Vrije Universiteit en NEMO Kennislink dat je ook in coronatijd een theaterdialoog kunt organiseren.
De gemeente Amsterdam wil experimenteren met nieuwe surveillancetechnologieën. Voorbijgangers wijzen op het belang van veiligheid en privacy.
Slimme technologieën zoals gelaatsherkenning moeten de Johan Cruijff ArenA veilig houden tijdens het EK Voetbal. Hoe betrek je burgers daarbij?
Op de ruimtelijke planning die wij in Nederland praktiseren zijn wij doorgaans trots. En terecht. Maar, zo betoogt planoloog Zef Hemel in de gastcolumn van deze week, communicatie volgens de principes van wikipedia zou onze ruimtelijke planning veel duurzamer kunnen maken.
Elke week verschijnt op Kennislink een gastcolumn. De columnist is steeds een andere onderzoeker of expert, die vanuit zijn of haar vakgebied schrijft over de wetenschap achter een gebeurtenis in de maatschappij. Deze week: Virgil Rerimassie over de publieke acceptatie van synthetische biologi...
Psycholoog René Diekstra bepleit in zijn essay voor de Sociale Agenda een immens proces van burgerschapsvorming: gedragscodes, stimuleren van vrijwilligerswerk en onderwijs in sociale vaardigheden. Socioloog en TSS-redacteur Justus Uitermark onderzoekt het effect van Diekstra’s ideeën in de Ro...