Festival afgelopen

Thinking Planet

Van ego naar eco

Leef jij duurzaam? Met zorg voor anderen, maar ook voor jezelf? Ik niet – niet voldoende in ieder geval – en met mij vele anderen. We weten wel dat het anders moet: de planeet is uitgeput, en wij zelf eigenlijk ook. Maar wat we nodig hebben is inspiratie, nieuwe ideeën; handvatten om anders naar onszelf en de wereld te kijken.

In dit event zoeken we die inspiratie bij filosofie en denktradities vanuit de hele wereld. Over thema’s als technologie, toekomst en verbinding. We leren op een andere manieren naar onszelf en onze relatie tot elkaar te kijken. En welke rol solidariteit, meelevendheid en verbeelding daarin spelen. In De Toekomstkamer geven we daar met elkaar vorm aan – een ietsje minder ego, een onsje meer eco.

Uitgesteld

De laatste paar dagen komen er verontrustende berichten rondom de coronacijfers op ons af. Het lijkt erop dat de maatregelen weer aangescherpt zullen worden, misschien stevenen we zelfs weer op een lockdown af. We hebben daarom met pijn in ons hart besloten om het evenement Thinking Planet: van ego naar eco voorlopig uit te stellen. We vinden het ontzettend jammer, want we hadden er écht zin in. Toch denken we dat het op dit moment de meest verstandige keuze is.

Maar: van uitstel komt in dit geval geen afstel. Hoewel we nog niet kunnen voorspellen wanneer precies, zijn we vastbesloten om Thinking Planet op een ander moment door te laten gaan. Houd de nieuwsbrief en de website van NEMO Kennislink daarom goed in de gaten, zodat je straks verzekerd bent van een plekje in de zaal.

UNESCO
Filosofie Magazine
Bij Nader Inzien

Programma

20:00 Welkomstwoord door Leon Heuts
20:10 Angela Roothaan over ubuntu, muntu en kintu binnen Afrikaanse milieufilosofie
20:40 Workshop De Toekomstkamer onder leiding van Loes Damhof
21:20 Pauze
21:30 Letters from nature over het gebruik van AI om brieven namens de natuur te schrijven
21:45 Anne van Leeuwen over het regeneratieve landbouwproject Bodemzicht
22:15 Afsluiting van het programma en borrel

In samenwerking met UNESCO en Netherlands National Commission for UNESCO. Met dank aan Filosofie Magazine en Bij Nader Inzien.

19-11-2021
Tijd: 20:00 - 22:15
Locatie:
De Studio van NEMO
Kosten: Gratis