Terug naar Science Filmclub

Let There Be Light (2017)

1 december: Let There Be Light (2017)

Is kernfusie ‘De Heilige Graal’ in de zoektocht naar veilige, schone en eeuwige energie? In Zuid-Frankrijk werkt een team van internationale wetenschappers aan een revolutionaire machine: een kernreactor die energie zal genereren door middel van kernfusie. De ultieme oplossing voor alles… maar ook onvindbaar? Een verhaal over hoe toegewijde wetenschappers een ster op aarde willen nabouwen. De beste kans die we hebben op echt groene onuitputtelijke energie of een slechte gok?

Na de film gaan we in gesprek met Marco de Baar, directeur van het Dutch Institute For Fundamental Energy Research (DIFFER). Sven Korving, onderzoeker aan de TU Eindhoven, is onze tweede expert van de avond. Hij belt live in vanaf ITER – de grote kernfusie-testcentrale die centraal staat in de documentaire. Met hen zullen we praten over vragen als: hoe ver zijn we nu met kernfusie? Gaat het alle dromen waarmaken? Is dit ambitieuze project de grote publieke investeringen wel waard?

‘Let There Be Light’ (2017)

Woensdag 1 december, online vanaf 19:30
Geschikt voor alle leeftijden
Engels gesproken en niet (NL) ondertiteld
80 min.

In de Science Filmclub van Inscience Filmfestival en NEMO Kennislink komen we iedere eerste woensdag van de maand online samen om een wetenschapsfilm te kijken, en samen met experts na te praten. Op de hoogte blijven? Wordt lid van de Science Filmclub en ontvang e-mailupdates over het programma.