Terug naar Activiteiten in de Studio van NEMO

29 september 2022

Workshop - Eat your Bugs

Ben jij benieuwd hoe insecten smaken? En hoe gezond ze nou eigenlijk zijn? Neem deel aan de workshop Eat your Bugs en ontdek alles over de voedingsbron van de toekomst. Tijdens de workshop ontdek je welke insecten je kunt eten, hoe voedzaam ze zijn en waarom het eten van insecten beter is voor het klimaat. Leer hoe je zelf de lekkerste insectensushi maakt en hoe je er ook thuis mee aan de slag kunt gaan.


Over Bugbon

Smulpaap Daisy Stauder van Bugbon neemt je tijdens deze workshop mee naar de wereld van insecten eten. Tijdens haar opleiding product ontwerpen volgde ze een koksopleiding. Nu combineert ze voedsel, vormgeving en duurzaamheid in haar werk.


Tickets

Reserveer je ticket voor het donderagavond programma online. Het programma is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Energy Junkies.


Locatie & Tijd

De workshop start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Voorafgaand aan de workshop kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.


Programmering in De Studio van NEMO

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit in De Studio op het Marineterrein in Amsterdam. Speciaal voor volwassenen. De workshops, lezingen en dialogen gaan over het thema energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies. Bekijk het volledige programma


Leestip

Af en toe zie je ze in de supermarkt liggen: insectenburgers of gevriesdroogde sprinkhanen. Ze worden gepromoot als een even voedzaam, maar duurzamer alternatief voor vlees. Toch laten de meeste mensen ze links liggen. Hoe komen we over de walging heen en zorgen we ervoor dat insecten een vaste plek op ons bord krijgen? Lees hier verder op NEMO Kennislink en test je kennis via de insectenquiz.


Hoe klimaat je raakt

In het thema Hoe klimaat je raakt duikt NEMO Kennislink aan de hand van ervaringsverhalen in de wereld van de klimaatcrisis.

Workshop
Foto Wendy de Graaf