Terug naar Activiteiten in de Studio van NEMO

Eerder in De Studio

Workshop: Maak een deepfake

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 9 september 2021.

Wat zijn deepfakevideo’s en hoe kun je zien of een filmpje echt is? Stel je eens voor dat je in de toekomst aan alles moet twijfelen wat je online ziet. In deze workshop ontdek je hoe fake news tot stand komt en maak je een deepfakevideo van jezelf, je partner of je vrienden. Als afsluiting spelen we de quiz: wie herkent de meeste deepfakes? Deze workshop wordt begeleid door Pieter van Boheemen van het Rathenau instituut.


Over Pieter van Boheemen

Pieter is gespecialiseerd in het onderzoeken van de maatschappelijke aspecten van digitale en biotechnologische ontwikkelingen. Momenteel werkt hij mee aan onderzoek naar deepfakes en synthetische media voor het Europees Parlement en een studie naar grensoverschrijdend gedrag op het internet. Pieter profiteert in zijn onderzoek van zijn praktische ervaring met technologie. Door middel van co-creatie methoden en experience design weet hij deze complexe materie te vertalen naar interactieve workshops en engagerende presentaties die hij over de hele wereld heeft gegeven, waaronder meerdere TEDx Talks.


Tickets

Koop of reserveer je ticket voor het donderagavond programma online. Het programma is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Bits of You.


Locatie & Tijd

Vanaf 19:15 uur ben je welkom in De Studio om een drankje te nuttigen en de tentoonstelling Bits of You te bezoeken. De workshop start om 20.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.


Donderdagavond in De Studio van NEMO

Iedere donderdagvond in september, oktober en november organiseert NEMO in De Studio op het Marineterrein een workshop, lezing of dialoog rondom het thema data. Bekijk het volledige programma


Leestip

In het thema Je Data en Jij duikt NEMO Kennislink aan de hand van tien ervaringsverhalen in de wereld van data en algoritmes.

Workshop
Pixabay