Terug naar Activiteiten in de Studio van NEMO

Eerder in De Studio

Lezing: Cybersecurity

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 23 september 2021.

Lees op NEMO Kennislink de zes tips tegen cybercriminaliteit die Gina Doekhie gaf tijdens deze lezing of luister op TXT radio de opname van de lezing terug.

Hoe spoor je cybercriminelen op? Hoe werkt hacken? En hoe zorg je ervoor dat jouw computer en telefoon veilig blijven? Gina Doekhie is cybercrime-specialiste en digitaal detective. In deze lezing vertelt zij je alles over digitale crimescenes en de duistere plekken van het internet.


Over Gina Doekhie

Gina Doekhie studeerde af met een dubbele master aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar bachelor Kunstmatige Intelligentie specialiseerde ze zich in Forensic Intelligence en startte ze een tweede master: Forensic Science. Bij Fox-IT werkte ze als digitaal forensisch onderzoeker, developer en trainer. Na 7 jaar heeft ze de overstap gemaakt naar de Nederlandse Politie en werkt ze sinds september 2019 voor het nieuw opgestarte Cybercrime Team van de eenheid Den Haag. De missie van Gina is om de online wereld een beetje veiliger te maken door bewustwording voor cybercriminaliteit te vergroten en te leren hoe je jezelf kunt beschermen tegen digitale dieven. Ze vertelt dan ook graag en aanstekelijk over haar werk en wordt regelmatig gevraagd om te spreken over digitale veiligheid en weerbaarheid, cybercrime, cybersecurity, digitaal forensisch onderzoek en Artificial Intelligence.


Tickets

Koop of reserveer je ticket voor het donderagavond programma online. Het programma is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Bits of You.


Locatie & Tijd

Vanaf 19:15 uur ben je welkom in De Studio om een drankje te nuttigen en de tentoonstelling Bits of You te bezoeken. De lezing start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1 uur.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.


Donderdagavond in De Studio van NEMO

Iedere donderdagvond in september, oktober en november organiseert NEMO in De Studio op het Marineterrein een workshop, lezing of dialoog rondom het thema data. Bekijk het volledige programma


Leestip

In het thema Je Data en Jij duikt NEMO Kennislink aan de hand van tien ervaringsverhalen in de wereld van data en algoritmes.

Workshop
Pixabay