Terug naar Activiteiten in de Studio van NEMO

Eerder in De Studio

Workshop: Bellingcat Datadetective

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 21 oktober 2021.
Lees op NEMO Kennislink Hoe Bellingcat staatsgeheimen ontdekte met Google

Welke informatie ligt er allemaal verborgen in publieke data op het internet? En welke online technieken kun je gebruiken om die informatie bloot te leggen? In deze workshop vertelt openbronnenonderzoeker Foeke Postma je alles over zijn werk bij Bellingcat, waar hij onderzoek doet naar nucleaire wapens en illegale dierenhandel. Hij leert je alles over de verschillende manieren om geheimen op het internet boven tafel te krijgen.


Over Bellingcat

Bellingcat is een onafhankelijk international collectief van onderzoekers en journalisten die open source- en sociale media-onderzoek gebruiken om een verscheidenheid aan onderwerpen te onderzoeken. Van Mexicaanse drugsbaronnen en misdaden tegen de menselijkheid, tot het volgen van het gebruik van chemische wapens en conflicten wereldwijd. Met medewerkers in meer dan 20 landen over de hele wereld, opereren ze in een uniek veld waar geavanceerde technologie, forensisch onderzoek, journalistiek, onderzoeken, transparantie en verantwoording samenkomen.


Tickets

Voor deelname aan dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Koop of reserveer je ticket voor het donderdagavond programma online. Het programma is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Bits of You.


Locatie & Tijd

Vanaf 19:15 uur ben je welkom in De Studio om een drankje te nuttigen en de tentoonstelling Bits of You te bezoeken. De workshop start om 20.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.


Donderdagavond in De Studio van NEMO

Iedere donderdagvond in september, oktober en november organiseert NEMO in De Studio op het Marineterrein een workshop, lezing of dialoog rondom het thema data. Bekijk het volledige programma


Leestip

In het thema Je Data en Jij duikt NEMO Kennislink aan de hand van tien ervaringsverhalen in de wereld van data en algoritmes.

Workshop
Pixabay