Terug naar Activiteiten in de Studio van NEMO

Eerder in De Studio

Theaterdialoog: #2 BIAS

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 16 oktober 2021

Hoe kunnen jouw beslissingen worden gereduceerd tot datgene wat ze zijn voor een computer? Hoe worden ze een code die je voorkeuren en identiteit blootleggen? Zijn de keuzes die we maken niet net wat ons onderscheidt van de rest? Of is de mogelijkheid tot keuze niet meer dan een illusie?

Theatervoorstelling en dialoog

In de theatervoorstelling #2 BIAS van playField kruip je in de huid van een algoritme. Data wordt verzameld, parameters opgesteld en beslissingen gemaakt. Zo bepaal je zelf het resultaat van de voorstelling en word je geconfronteerd met een zwart-wit denkend systeem en de gevolgen daarvan op het hele publiek. Aansluitend voeren we een dialoog over de rol van algoritmes in onze samenleving onder leiding van moderator Leon Heuts en diverse experts: Nadia Benaissa, Cynthia Liem, Tijmen Schep, Tamilla Abdul-Ailiyeva, Yayouk Willems en Barteld Braaksma.


Over playField

Ontdek interactieve en performatieve kunst met playField, en verwijder de grens tussen jezelf en de performance. Je wordt uitgenodigd om meer te doen dan alleen kijken. playField is een jong kunstcollectief met een voorliefde voor de samenleving en menselijk gedrag. Via kunst en een plethora aan wetenschappen zoals filosofie, sociologie, data science en wiskunde. playField zet de toeschouwer centraal in een dramaturgie die realiteit en fictie combineert.


Tickets

Voor deelname aan dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Koop of reserveer je ticket voor dit programma online. Het programma is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Bits of You.


Locatie & Tijd

De voorstelling start om 12:00 uur, 15:00 uur en 20:00 uur. Een half uur voor aanvang ben je welkom in De Studio om een drankje te nuttigen en de tentoonstelling Bits of You te bezoeken. De theatervoorstelling met dialoog duurt ongeveer 2 uur.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.


Donderdagavond in De Studio van NEMO

Iedere donderdagvond in september, oktober en november organiseert NEMO in De Studio op het Marineterrein een workshop, lezing of dialoog rondom het thema data. Bekijk het volledige programma


Leestip

In het thema Je Data en Jij duikt NEMO Kennislink aan de hand van tien ervaringsverhalen in de wereld van data en algoritmes.

Theaterdialoog
Anna van Kooij voor playField