Terug naar Activiteiten in de Studio van NEMO

Eerder in De Studio

Workshop: Moral Machine

Deze activiteit heeft plaatsgevonden op 11 november 2021.

Hoe zorgen we dat zelfrijdende auto’s de juiste beslissingen nemen in geval van een onvermijdelijk ongeluk? Hoe zeker moet een algoritme zijn om een burger van fraude te beschuldigen? En wie mag bepalen hoe een algoritme op sociale media omgaat met desinformatie?

In de workshop Moral Machine nemen experts Danielle Arets en Bart Wernaart (Fontys & Design Academy Eindhoven) je, onder leiding van moderator en filosoof Leon Heuts, mee in de morele dilemma’s die ontstaan bij het ontwerpen van nieuwe technologie. Bijvoorbeeld hoe je eerlijkheid en inclusiviteit kunt inzetten bij ontwikkelen van zelfrijdende auto’s, of aan welke knoppen een stadsbestuur kan draaien om de mobiliteit van de binnenstad ethischer te maken.

Ook kun je kennismaken met de chatbot MORA, waar je een filosofisch gesprek mee kan voeren en tegelijkertijd bijdraagt aan data-input voor een nieuwe app.


Tickets

Voor deelname aan dit programma heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Koop of reserveer je ticket voor het donderdagavond programma online. Het programma is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Bits of You.


Locatie & Tijd

Vanaf 19:15 uur ben je welkom in De Studio om een drankje te nuttigen en de tentoonstelling Bits of You te bezoeken. De workshop start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.


Donderdagavond in De Studio van NEMO

Iedere donderdagvond in september, oktober en november organiseert NEMO in De Studio op het Marineterrein een workshop, lezing of dialoog rondom het thema data. Bekijk het volledige programma


Leestip

In het thema Je Data en Jij duikt NEMO Kennislink aan de hand van tien ervaringsverhalen in de wereld van data en algoritmes.

Speelse dialoog
Rama Krishna Karumanchi via Pixabay