Thijs Jeursen

Blogger Faces of Science

Profiel

Wie:Thijs Jeursen

Wat:Gedragswetenschapper

Waar:Universiteit van Amsterdam

Studie:BSc Psychologie, MA Criminologie, MA Conflict Studies & Human Rights.

Promotie gaat over:Veiligheid en burgerschap in Miami

Ik koos dit vakgebied omdat:Ik geïntrigeerd ben geraakt door veiligheid en verschillende contexten en mijn eerdere onderzoek in Libië.

Geboren:19/08/1987

Leukste aan wetenschapper zijn:De vrijheid en veldwerk. De mogelijkheid om aan een relevant vraagstuk bij te dragen.

Meest bijzondere moment als wetenschapper:Toegang krijgen tot bepaalde groepen of situaties. Dat je het voor elkaar krijgt om als onderzoeker een netwerk op te bouwen in Miami waar je nooit eerder bent geweest.

privearchief Thijs Jeursen

Moeilijkste aan wetenschapper zijn:Je voert niet alleen het werk uit, maar je evalueert het ook constant. Je vraagt je vaak af: doe ik genoeg en doe ik het zo goed? Daarnaast stuit je soms op onbegrip als het om de relevantie van je werk gaat.

Hobby’s:Zwemmen en computergames.

Wat hoop je met bloggen voor Faces of Science te bereiken:Ik hoop dat ik sommige leerlingen help met een studiekeuze. Zelf heb ik de ‘luxe’ gehad om twee MA opleidingen te volgen. Dit was voor mijn vorming erg belangrijk. Helaas is het nu een stuk duurder om langer over je studie te doen. Als antwoord moet er dan natuurlijk wel betere voorlichting komen op middelbare scholen. Daarnaast hoop ik dat mensen de relevantie van kwalitatief sociologisch onderzoek beter gaan inzien, welke zich wellicht niet direct laat vertalen naar geld of cijfers, maar naar een kwaliteit van leven.

Wie is je grote voorbeeld:Heb ik (nog) niet?

Wat wilde je worden toen je 7 was?Pff, brandweerman?

En toen je 17 was?Detective

Leukste reactie op je onderzoek:Politieagenten die je vragend aankijken what the f*ck die lange Nederlandse gozer bij hen komt doen, maar na een tijdje ze je toch best cool vinden.

Links: programma groep

Blogs van Thijs Jeursen