In deze blog over studiekeuze haal ik twee clichés van stal. Dat is misschien niet heel origineel, maar clichés zijn over het algemeen wel waar. Doe er dus je voordeel mee, als je binnenkort voor een studie gaat kiezen.
Wie: Florian Kunneman Wat: Taaltechnoloog Waar: Radboud Universiteit in Nijmegen Studie: BA Taal- en Cultuurstudies (Utrecht), MA Communicatie- en Informatiewetenschappen, hoofdrichting computercommunicatie (Groningen), MA Taal- en Spraaktechnologie (Nijmegen) Deze studie gekozen omdat: De bachelor Taal- en Cultuurstudies sloot aan op mijn brede interesse. Omdat ik meer met techniek wilde doen, koos ik de hoofdrichting computercommunicatie. En de master taal en spraaktechnologie was een ideale tweede master, omdat deze veel meer toepassingsgericht is. Geboren: 1987, Monnickendam Grootste inspiratiebron: Mijn vader. Hij is hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht en maakte me enthousiast om in de wetenschap te werken. Leukst aan wetenschapper zijn: De afwisseling, bezig zijn aan uniek werk, het presenteren van onderzoek. Moment dat het verschrikkelijk was: Als er een paper wordt afgewezen. Ook tegenvallende resultaten kunnen de lol even verminderen.
Hobby: Voetbal, Keyboard spelen (in een band), Theater, Gamen, Snowboarden Favoriete sportclub: Ajax Eet het liefst: Indiaas
In deze blog over studiekeuze haal ik twee clichés van stal. Dat is misschien niet heel origineel, maar clichés zijn over het algemeen wel waar. Doe er dus je voordeel mee, als je binnenkort voor een studie gaat kiezen.
‘Ik moet maar eens op gaan letten wat ik tweet’, is een veelgehoorde reactie wanneer ik anderen vertel over mijn onderzoek naar het verwerken van tweets met de computer. Associaties met de NSA zijn snel gemaakt. Privacy is een van de belangrijkste ethische kwesties waar de taaltechnologie mee …
In iedere PhD komt een tijd dat je voor een paar maanden ‘op kot’ wil gaan in Antwerpen. Dat moment is nu voor mij aangebroken.
De 25e editie van CLIN, de jaarlijkse conferentie voor taaltechnologen in Nederland en België, vond dit jaar plaats in Antwerpen. Deelnemers mochten dus uitzien naar Belgisch bier en chocoladefonteinen. Althans, dat werd door de organisatie beloofd.
Nog een weekje en dan is het kerstvakantie. Of nou ja, het universiteitsgebouw is gesloten. Voor een wetenschapper houdt het werk nooit op. Die kan rustig aan de hertenbiefstuk zitten en nadenken over experimentele variabelen.
Sinds kort mag ik me het trotse lid noemen van de Lama-familie. Nee, ik heb me niet aangesloten bij een Tibetaanse sekte en ik spuug ook niet op mijn onderzoek.
Een sterrenkundige kan er vrij zeker van zijn dat de sterren die hij vandaag heeft bestudeerd er morgen nog zijn. En de dag daarna ook nog wel. Voor wie onderzoek doet naar tweets ligt dat heel anders.
“Twitter waait wel weer over.” In 2008 was ik er als masterstudent computercommunicatie stellig van overtuigd dat we met een kortstondige trend te maken hadden. Steeds je bezigheden onderbreken om over diezelfde bezigheden een berichtje te tikken, wie houdt dat vol?