Ieder jaar sterven er bijna een half miljoen mensen aan malaria. Saskia van der Boor is bezig met het ontwikkelen van een vaccin tegen malaria. Ze vertelt erover bij Focus Wetenschap van Radio 1.
120 jonge onderzoekers geven een inkijkje in hun leven en de wetenschap aan de hand van filmpjes, blogs, artikelen en meer.
Faces of Science op Twitter (#FacesofScience): @ScienceFaces volgen
Faces of Science op Instagram
Heb je een dringende vraag voor een Face, wil je hen interviewen, een keer ontmoeten, of uitnodigen op school? Mail ons dan!
Ieder jaar sterven er bijna een half miljoen mensen aan malaria. Saskia van der Boor is bezig met het ontwikkelen van een vaccin tegen malaria. Ze vertelt erover bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Hoe helpen handgebaren ons met praten? Linda Drijvers onderzoekt gebaren in taal aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze vertelt erover bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Het klinkt als verre toekomstmuziek: het printen van nieuwe organen. Maar er wordt al aan gewerkt, onder anderen door Dan Jing Wu. Ze vertelt erover bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Koen de Koning onderzocht de invloed van overstromingsrisico en klimaatverandering op de huizenmarkt aan de hand van wiskundige modellen. Hij vertelt erover bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Wat doen jongeren die nieuwsgierig zijn naar hun seksualiteit precies op sociale media? Marijke Naezer legt uit hoe zij daar onderzoek naar doet bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Sybren Spit wil graag weten of kinderen zich bewust zijn van de regels in taal. Hoe hij daar onderzoek naar doet, vertelt hij bij Focus Wetenschap op radio 1.
Tessa Kaufman wil graag waarom kinderen langdurig gepest worden en wat je er tegen kunt doen. Hoe ze daar onderzoek naar doet, vertelt ze bij Focus Wetenschap op radio 1.
Hoe is het om onderzoeker te zijn en wat doe je zoal als wetenschapper? Onze Faces of Science vertellen over hun leven en werk in de wetenschap op Focus Wetenschap bij radio 1.
Marieke Hopman wil graag weten hoe we kinderrechten over de hele wereld kunnen verbeteren. Hoe ze daar onderzoek naar doet, vertelt ze bij Focus Wetenschap op radio 1.
Waarom worden we vaker ziek in de winter, en hoe meet je dat? Rob ter Horst legt bij Focus Wetenschap op radio 1 uit hoe dat precies in elkaar zit.
Muziek overstijgt alles en iedereen. Of toch niet? Julian Schaap vertelt erover bij Faces of Science op radio 1.
De wortels voor onze beeldcultuur liggen in de negentiende eeuw. Face of Science en historicus Thomas Smits legt bij Focus Wetenschap op radio 1 uit hoe dat precies in elkaar zit.
Faces of Science heeft vier nieuwe onderzoekers die gaan bloggen over hun onderzoek en leven in de wetenschap: Lennart Kruijer, Elisabeth van de Grift, Wen Wu en Erik-Jan van Kesteren.
Welke populairwetenschappelijke boeken mogen niet ontbreken in je vakantiekoffer? Ook onze Faces of Science geven tips! En mocht het regenen, dan hebben ze ook nog filmtips voor je.
Claudia Quelle houdt zich druk bezig met gegevensbescherming, Marieke Hopman onderzoekt kinderrechten in verschillende landen, Jordy Davelaar vliegt met sterrenkunde de hele wereld over en Dan Jing Wu hoopt een synthetisch kloppend hart te maken.
Hoera, Faces of Science heeft vier nieuwe onderzoekers! Saskia is een muggendokter, Karin doet onderzoek naar kanker, Koen vangt orkanen in een wiskundig model en Marij onderzoekt Europees leiderschap in crisis.
Veel mensen denken dat je als onderzoeker aan je bureau vastgeplakt zit, maar niets is minder waar. Vaak ga je de hele wereld over. Voor een congres in het buitenland, om een archief in een ander land door te spitten of om onderzoek te doen.
Wat wil je later worden? En wat ga je studeren om die toekomstdroom waar te maken? Veel scholieren hebben geen idee en ook studenten twijfelen regelmatig of ze wel de goede studiekeuze hebben gemaakt. Faces of Science geeft tips!
Hoe ziet je leven eruit als je wetenschapper wordt? Twaalf nieuwe promovendi gaan verslag doen van hun dagelijks bestaan in de wetenschap, in filmpjes en blogs.
Op Valentijnsdag vliegen de hartjes en liefdesverklaringen je om de oren. Maar wist je dat het wetenschappers ook inspireert om onderzoek te doen naar liefde, seks en verliefdheid? Faces of Science doet verslag!
Drie nieuwe wetenschappelijke bloggers: Margot Cramwinckel construeert hoe de oceaan er miljoenen jaren geleden uitzag met magisch mooie algen, Sybren Spit onderzoekt of kleuters zich bewust zijn van de taal die ze leren en Jetske Vaas hoe het beheer gaat van een exotisch roze plantje in de Ca…
Faces of Science heeft drie nieuwe gezichten: Hayat Ahlili, Lukas Snoek en Tessa Kaufman. Hayat blogt over haar onderzoek naar een middeleeuwse moslimgeleerde, Lukas over hoe we emoties kunnen meten in ons brein en Tessa over kinderen die slachtoffer zijn van langdurig pesten.
Faces of Science heeft drie nieuwe gezichten: Sangita Jaghai, Rob ter Horst en Clara Stegehuis. Vanaf vandaag bloggen zij over hun onderzoek.
Dit zijn de drie best gelezen blogs van het afgelopen jaar op Faces of Science. Handgebaren, de Amerikaanse verkiezingen en knippen in DNA met een speciale schaar. Al even divers als al onze bloggende wetenschappers!
Faces of Science breidt uit met twaalf nieuwe jonge wetenschappers. Ze vertellen over hun onderzoek, hun leven en hun passies in filmpjes en blogs. De nieuwe Faces of Science doen aan verschillende Nederlandse universiteiten onderzoek naar onderwerpen als het meten van emoties, politiek protes…
De blogs van Faces of Science zijn vooral bedoeld voor scholieren en studenten die staan voor een studiekeuze of carrièrestap, zodat ze een idee krijgen wat het betekent om wetenschapper te zijn. Als inspiratie over onderzoek en verschillende studies en onderwerpen.
Voor het eerst na de zomer regent het weer eens goed. Naar voorzichtige schatting trotseren vijfhonderd mensen de storm om bij de Beurs van Berlage te komen. Bij de garderobe worden bijna honderd paraplu’s netjes in ontvangst genomen. Van onder de paraplu’s en overjassen komt een g…
2016 is het jaar van het boek. Eerder dit jaar hadden we al de grootste wetenschapsklassiekers aller tijden en de beste zomerboekentips van onze eigen redactie. Nu hebben we onze Faces of Science gevraagd:
“Welk boek over wetenschap moet je gelezen hebben?”
Hoera, Faces of Science heeft drie nieuwe bloggers. Julian Schaap blogt over hoe gekleurd (of eigenlijk: juist niet) rockmuziek is, Dowine de Bruijn vertelt over haar ontzettend nuttige onderzoek naar antibiotica en Thijs Jeursen blogt over zijn avonturen met de politie in Miami.
Hoera, Faces of Science heeft weer drie nieuwe aanwinsten! Gerben Stouten blogt over zijn dikke bacteriën die van afvalwater plastic maken, Sophie Villerius over haar onderzoek naar het Javaans in Suriname en Indonesië en Erik van der Meulen over hoe reddingswerkers omgaan met stressvolle situ…