Faces of Science bloggen en vloggen over hun onderzoek en leven in de wetenschap. Dit zijn de 3 best gelezen blogs van februari!
114 jonge onderzoekers geven een inkijkje in hun leven en de wetenschap aan de hand van filmpjes, blogs, artikelen en meer.
Faces of Science op Twitter (#FacesofScience): @ScienceFaces volgen
Faces of Science op Facebook:
Faces of Science bloggen en vloggen over hun onderzoek en leven in de wetenschap. Dit zijn de 3 best gelezen blogs van februari!
Wat wil je later worden? En wat ga je studeren om die toekomstdroom waar te maken? Faces of Science geeft tips!
Hoera, Faces of Science bestaat vijf jaar! En om dat te vieren bedachten de Faces tien vragen van je oren tot je brein. Een paar weken geleden deelden we de vragen met je. Dit zijn alle antwoorden.
Faces of Science bestaat vijf jaar en dat vierden we met een lustrum en een wetenschapsquiz met scholieren in NEMO.
Faces of Science bloggen en vloggen over hun onderzoek en leven in de wetenschap. Dit zijn de 3 best gelezen blogs van januari!
Faces of Science bloggen en vloggen over hun onderzoek en leven in de wetenschap. Dit zijn de tien best gelezen blogs van 2019!
Faces of Science bestaat 5 jaar. En dat vieren we met een wetenschapsquiz! Hoe zit het met jouw kennis over je face en lijf?
Minister Van Engelshoven heropende het Trippenhuis van de KNAW. Ze sprak met wetenschappers over onderzoek, onderwijs en samenwerking; Lucia Baldauf en Edouard Fu waren erbij!
Hoera, Faces of Science heeft drie nieuwe bloggers: Lucia Baldauf, Jidde Jacobi en Dide van Eck!
Op 23 mei waren de verkiezingen voor het Europees Parlement. Waarom zijn deze verkiezingen zo impopulair?
Hoera, Faces of Science heeft drie nieuwe bloggende wetenschappers: Gladys Akom Ankobrey, Adriaan Duiveman en Lianne Wellens.
Faces of Science heeft weer drie nieuwe bloggers: Sophie Hermans, Lucas van der Deijl en Leanne Jansen.
Wat wil je later worden? En wat ga je studeren om die toekomstdroom waar te maken? Faces of Science geeft tips!
Om vrouwelijke wetenschappers te eren werd 2017 uitgeroepen tot het Westerdijkjaar. FoS vierde internationale vrouwendag met verhalen over vrouwelijke inspiratiebronnen binnen de wetenschap.
Nadia Murad (25) en Denis Mukwege (63) kregen in 2018 de Nobelprijs voor de Vrede vanwege hun strijd tegen seksueel geweld in oorlogsgebieden.
Faces of Science breidt uit: twaalf nieuwe onderzoekers gaan bloggen over hun leven in de wetenschap.
Wat zou je als wetenschapper graag doen met een miljoen onder je kerstboom? Onze Faces of Science weten het wel!
Hoe onderzoek je het klimaat van het verleden? Margot Cramwinckel vertelt over haar expedities, ontdekkingen en onderzoek hiernaar bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Hoe verspreidt het roze plantje Coralita zich op de Caraïbische eilanden en wat is er tegen te doen? Daar doet Jetske Vaas onderzoek naar en ze vertelt erover bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Hoe werken emoties in het brein? Lukas Snoek doet er onderzoek naar aan de Universitieit van Amsterdam en vertelt erover bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Welke rol speelden politiek leiders tijdens de Eurocrisis en wat gebeurde er in de achterkamertjes? Marij Swinkels doet hier onderzoek naar op de Universiteit Utrecht en vertelt hierover bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Ieder jaar sterven er bijna een half miljoen mensen aan malaria. Saskia van der Boor is bezig met het ontwikkelen van een vaccin tegen malaria. Ze vertelt erover bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Hoe helpen handgebaren ons met praten? Linda Drijvers onderzoekt gebaren in taal aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze vertelt erover bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Het klinkt als verre toekomstmuziek: het printen van nieuwe organen. Maar er wordt al aan gewerkt, onder anderen door Dan Jing Wu. Ze vertelt erover bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Koen de Koning onderzocht de invloed van overstromingsrisico en klimaatverandering op de huizenmarkt aan de hand van wiskundige modellen. Hij vertelt erover bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Wat doen jongeren die nieuwsgierig zijn naar hun seksualiteit precies op sociale media? Marijke Naezer legt uit hoe zij daar onderzoek naar doet bij Focus Wetenschap van Radio 1.
Sybren Spit wil graag weten of kinderen zich bewust zijn van de regels in taal. Hoe hij daar onderzoek naar doet, vertelt hij bij Focus Wetenschap op radio 1.
Tessa Kaufman wil graag waarom kinderen langdurig gepest worden en wat je er tegen kunt doen. Hoe ze daar onderzoek naar doet, vertelt ze bij Focus Wetenschap op radio 1.
Hoe is het om onderzoeker te zijn en wat doe je zoal als wetenschapper? Onze Faces of Science vertellen over hun leven en werk in de wetenschap op Focus Wetenschap bij radio 1.
Marieke Hopman wil graag weten hoe we kinderrechten over de hele wereld kunnen verbeteren. Hoe ze daar onderzoek naar doet, vertelt ze bij Focus Wetenschap op radio 1.