13 november 2015

Wicked pissa

Life in Boston - deel 5

Omgeven door prachtige natuur, uitmuntende wetenschappers, fanatieke sporters en gezonde wholefood-types… Wat heeft Boston nog meer te bieden? ‘The Boston accent’ is zeker iets wat je niet kan ontgaan op straat ;)

Toen ik hier 5 maanden geleden begon, moest ik soms twee keer vragen wat de caissière nou precies bedoelde. Amerikanen praten best snel, maar het taalgebruik hier in Boston, dat is echt karakteristiek en anders dan de rest van Amerika. Heerlijk taaltje om te horen in de supermarkt of in de bus, vind ik. Sommige woorden hebben voor mijn gevoel bijna iets weg van Aziatisch-Engels: je zegt bijvoorbeeld ‘pahk the cah’ (park the car), en je vervangt de ‘r’ door een ‘aw’. Voor mij als Limburger is de ‘r’ al zacht :), maar hier laten ze hem helemaal weg na een ‘e’-klank. ‘Steer’ wordt dus iets als ‘stee-ah’.

Tawnic Boston heeft ook genoeg slang: automobilisten worden bijvoorbeeld typisch ‘Massholes’ genoemd, en je refereert naar iets cools als ‘wicked pissa’. Inmiddels bestel ik geen ‘tonic’ maar ‘tawnic’, en ga ik naar de ‘packie’ (een slijterij) voor een lekker typisch Bostoniaans biertje!

Chantal Tax, via CC 0

Bedankt voor het lezen, enjoy the ‘pitchez’, en ‘see yah latah’! ;)

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.