13 januari 2015

Promoveren is niet voor watjes!

Mijn vorige blog is alweer van een maand geleden zie ik. Ik geloof dat ik het druk heb gehad…

En toch ook weer niet aangezien ik lekker tweeënhalve week vakantie heb gevierd. En ondanks dat vakantie door promovendi meestal als een of ander mythisch wezen wordt beschouwd dat we alleen uit sprookjes kennen, heb ik deze vakantie echt, maar dan ook écht niks aan mijn werk gedaan. Soms heb je dat even nodig.

www.phdcomics.com

Ik loop tegen het einde van mijn promotietraject aan, m’n contract loopt tot eind maart en dan moet alles klaar zijn. Dat betekent dat ik deze maand nog twee artikelen af moet maken, volgende maand de inleiding en discussie moet schrijven en in maart de lay-out en het hele visuele aspect van mijn proefschrift onder handen moet nemen. Ergo: ik heb nog ont-zet-tend veel te doen. Soms kan dat best vermoeiend zijn, niet alleen het feitelijke werk zelf, maar ook de mentale druk die het op je zet. Promoveren is zeker niet voor watjes! Dus die vakantie was meer dan welkom om weer even op te laden.

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.