Naar de content
Faces of Science
Faces of Science

Nieuwe Faces of Science

Meer verhalen over wetenschap

Sir Christopher Lee, via CC 0

Faces of Science breidt uit met drie nieuwe wetenschappers: Nikki Dijkstra, Hans Schouwenburg en Linda Drijvers! Ze bloggen over hun onderzoek op zee, duurzaamheid en gebaren in taal

Groene zee

Heb je altijd al willen weten waarom de zee op sommige plekken zo groen is in plaats van blauw? En waarom daar geen vissen zwemmen? Dan ben je bij onze nieuwe blogger Nikki Dijkstra aan het goede adres. Zij vaart regelmatig over de Zwarte Zee om onderzoek te doen naar fosfaatbegraving in zeebodem van dode zones. Ze probeert er zo achter te komen wat de gevolgen zijn van fosfaat in het zeewater en wat het effect er van is op het leven in zee. Over dat onderzoek is ze ontzettend enthousiast. Haar eerste blog heet niet voor niets: Kijk mee door mijn roze labbril.

Holle kreet

Hans Schouwenburg blogt over de geschiedenis van duurzaamheid. Een boeiend en hot onderwerp. Zelfs profvoetballer Lionel Messi zet zich in voor meer duurzaamheid. Bij het woord duurzaamheid steekt iedereen zijn duim omhoog. Maar waar steek je die duim eigenlijk voor omhoog.
Want wat betekent duurzaamheid nu eigenlijk precies? Ehhhhh. Om daar achter te komen onderzoekt Hans de ontstaansgeschiedenis van het begrip omdat het tientallen betekenissen heeft.
Duurzaamheid betekent bijvoorbeeld biodiversiteit. Maar ook: mensenrechten. Wordt duurzaamheid daarmee een holle kreet vraagt Hans zich af. Hij speurt door heel Europa om daar achter te komen.

Richard Bank

Duim omhoog

Linda Drijvers blogt over gebaren in taal. Bijvoorbeeld als je op vakantie bent in een land waar je de taal niet spreekt. Je hoopt dat de ober je wel begrijpt als je een duim naar hem opsteekt, maar…niet dus. Hij loopt kwaad weg. Waarom? Over die culturele verschillen in handgebaren weet Linda alles. Als je de volgende keer een duim opsteekt naar iemand anders in het buitenland, of een peace-teken maakt: weet wat je doet!

ReactiesReageer