03 juli 2018

Faces of Science op de radio #2 Thomas Smits

Thomas Smits bij Focus Wetenschap

De wortels voor onze beeldcultuur liggen in de negentiende eeuw. Face of Science en historicus Thomas Smits legt bij Focus Wetenschap op radio 1 uit hoe dat precies in elkaar zit.

We zijn omgeven door beeld. Facebook, Snapchat, Instagram, maar natuurlijk ook de foto’s in de krant en de reclameborden langs de weg.

The Illustrated London News
By M. Browne (possibly Mather Brown)1Herbert Railton (1858–1911)2Scanning, preparation, stitching and light restoration by Adam Cuerden. – Illustrated London News, PD-US

Volgens wetenschappers liggen de wortels voor deze beeldcultuur in de 19e eeuw. Historicus Thomas Smits was te gast bij Focus Wetenschap van de NTR/NPO radio 1 en hij nam een aantal mooie beelden mee.

Plaatjes uit 19e eeuwse kranten die hij soms voor een prikkie op marktplaats kocht. Waarom dook hij als historicus juist deze archieven in? En waar heeft hij de 19e eeuwse kranten op de kop getikt? In de podcastserie ‘Faces of Science’ geven jonge wetenschappers een inkijkje in hun leven en hun onderzoek. De serie wordt gemaakt in samenwerking met NTR/NPO Radio 1. Je leest meer over zijn optreden en dat van de andere Faces op de NTR-site.

Luister hier naar de andere Faces of Science op de radio:

Faces of Science op de radio

Faces of Science

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.