03 december 2014

Driemaal goed nieuws!

Alleen maar vrolijke berichten in deze blog.

Gepromoveerd! Ten eerste het grootste nieuws: in september ben ik gepromoveerd. Dat was natuurlijk een mooie ervaring, maar eigenlijke voel ik me nu niet zo anders. Ik ga namelijk meteen door met een baan als postdoctoraal onderzoeker op dezelfde afdeling, met hetzelfde onderwerp. Alleen heb ik nu meer verantwoordelijkheden: ik moet meedoen met fondsenwerving en onderwijzen.

Jesse Reynolds net gepromoveerd, op de achtergrond de promotiecommissie, linksonder zijn zoon.

Kansen aangrijpen Een andere bijzondere gebeurtenis: ik was tweeënhalve week op bezoek bij de Harvard University in Boston. Samen met een onderzoeker die ik eerder tijdens een workshop ontmoette, werkte ik daar aan een artikel over klimaatengineering. Meeschrijven terwijl je naast iemand zit, gaat een stuk soepeler dan communiceren via email en videogesprekken. De begeleider van mijn co-auteur is een beroemd onderzoeker en het was bijzonder om hem te leren kennen. Ik vond het echt leuk om weer in mijn vaderland te zijn, vooral in Boston waar ik vroeger woonde. De sfeer daar is heel anders. Helemaal makkelijk was het overigens niet: mijn vrouw had het erg druk en stond nu alleen voor de zorg voor ons kind. Maar een academische onderzoeker moet flexibel zijn en dit soort kansen aangrijpen.

Jesse met paranimfen.

Leuk nieuwtje En dan nog een leuk nieuwtje: eindelijk is mijn recentste artikel gepubliceerd: A critical examination of the climate engineering moral hazard and risk compensation concern. Het gaat over hetzelfde onderwerp als mijn vorige blog.

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.