23 oktober 2014

Designing for your ears

Hoe kunnen we bouwen en ontwerpen voor onze oren?

Vanmorgen was ik op bezoek bij Zorggroep Alliade in Heerenveen. Alliade is een grote overkoepelende organisatie die zorg en ondersteuning biedt aan kwetsbare mensen, zoals mensen met een verstandelijke beperking, senioren en bijvoorbeeld mensen met een arbeidsbeperking.

Talant is een onderdeel van Alliade gericht op de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, waar ik mee samenwerk. Ik heb daar enkele onderzoeken uitgevoerd en doe daar nog steeds heel erg veel mooie en leuke dingen (maar daar een andere keer meer over).

Ik was bij Alliade uitgenodigd om voor de afdeling Vastgoed een presentatie te komen geven over geluid. Over wat de rol is van geluid in de leefomgeving van mensen met een beperking, maar ook om ze tips te geven over waar ze op moeten letten bij het bouwen en inrichten van voorzieningen.

Alliade had me dus eigenlijk uitgenodigd om iets te zeggen over hoe we kunnen bouwen en ontwerpen voor onze oren. Nu kan ik hier wel mijn drie kwartier durende presentatie gaan herhalen, maar ik deel liever deze treffende TED talk met jullie.

Discussieer mee

0

Vragen, opmerkingen of bijdragen over dit artikel of het onderwerp? Neem deel aan de discussie.

NEMO Kennislink nieuwsbrief
Ontvang elke week onze nieuwsbrief met het laatste nieuws uit de wetenschap.