Medisch onderzoek is niet altijd even goed. In de komende drie blogs bespreken we daarom de drie meest voorkomende missers. In deze eerste blog behandelen we confounding, oftewel het vergelijken van appels met peren.
Medisch onderzoek is niet altijd even goed. In de komende drie blogs bespreken we daarom de drie meest voorkomende missers. In deze eerste blog behandelen we confounding, oftewel het vergelijken van appels met peren.
Na tweeënhalf jaar voorbereidingstijd is het eindelijk zo ver. Zou het ons lukken om voor het eerst drie quantumbits te verstrengelen en te teleporteren?
Eerste keren zijn altijd spannend. Ook voor artsen. De eerste keer vaccineren tegen covid: fantastisch, maar ook spannend. Maar zonder onzekerheid, geen wetenschap!
In 2013 besloot ik om scheikunde te studeren, maar hoe ben ik tot deze studie gekomen? Dat vertel ik je in deze blog.
Faces of Science bloggen en vloggen over hun onderzoek en leven in de wetenschap. Dit zijn de 5 best gelezen blogs van januari!
Voor epidemiologisch onderzoek maken we veel gebruik van data. Maar wat doe je nu met vragenlijsten die niet helemaal zijn ingevuld? Weggooien is zonde. Wat we wel doen? Imputeren!
Als wetenschapper ben ik dol op experimenteren, want wat is scheikunde nou zonder een spektakel op zijn tijd! In deze vlog laat ik jullie daarom mijn top drie lievelingsproefjes zien.
Faces of Science zijn regelmatig in de media. Zo vertelden Tom en Afra op het NPO Radio 1 programma Focus op Wetenschap over talentherkenning en de infrastructuur van afval in Accra.
Faces of Science bloggen en vloggen over hun onderzoek en leven in de wetenschap. Dit zijn de 10 best gelezen blogs van het afgelopen jaar!
Op 6 januari om 16:20 exact mocht ik een shotje BNT162b2-v halen, ook wel bekend als de coronavaccinatie van Biotech/Pfizer. Een heel mooi moment!
Als onderzoeker wil je uitvogelen waarom, hoe, en onder welke omstandigheden iets werkt. Of juist niet werkt. Maar hoe voorkom je dat je alleen op zoek gaat naar bevestiging van je eigen verwachtingen?
Overal ter wereld proosten we tijdens bijzondere gelegenheden. Op verjaardagen, op bruiloften, en op het nieuwe jaar. Waarom doen we dat eigenlijk?
In de huidige ‘lockdown’ is één ding soms nog erger dan corona zelf: de eenzaamheid. Ook Cicero, de beroemde Romeinse staatsman, wist goed hoe treurig het gebrek aan een sociaal leven je kon maken.
Om scholieren ook tijdens de coronacrisis te helpen met het maken van een slimme studiekeuze zijn Faces of Science iedere week Eerste Hulp bij Studiekeuze.
Als klein meisje maakte ik mijn ouders gek met mijn verzameling aan gadgets. Maar wist je dat ze niet alleen leuk zijn, maar dat je er ook echt iets van kunt leren?
55 jaar geleden werd burgerrechtenactivist Malcolm X vermoord. Voor veel Nederlandse moslims is hij nog steeds een rolmodel.
Waarom zou je na je studie willen promoveren? Daar zijn veel goede redenen voor te verzinnen. Maar ook drie goede redenen waarom je het beter uit je hoofd kunt laten.
Sinds vorig jaar lijkt Ghana populairder dan ooit als vakantiebestemming, vooral in de kerstperiode. Wat maakt het land zo populair onder toeristen?
Een studie kiezen is door corona een heel stuk lastiger geworden. Daarom zijn de Faces of Science de komende maanden Eerste Hulp bij Studiekeuze.
Tijdens een online congres in virtueel Australië heb ik van alles geleerd over design en psychologie. Wat zijn precies de verschillen en overeenkomsten?
In mijn onderzoek gebruik ik voornamelijk water als oplosmiddel. Het is ongevaarlijk voor het milieu, en aanwezig in overvloed. Maar het is eigenlijk een heel speciaal goedje!
Ik vervolg mijn promotietraject bij de HvA en ga hier lesgeven in digitaal forensisch onderzoek. Hier vertel ik wat ik in mijn eerste maand op de HvA zoal gedaan heb.
Het woord ‘aalmoes’ verdwijnt uit de nieuwste versie van de Nieuwe Bijbel Vertaling. Adriaan Duiveman vroeg collega’s in de taalkunde hoe een woord wordt vergeten.
Vandaag is het World Science Day! We vroegen een aantal Faces of Science daarom wat het nut is van hun onderzoek voor de samenleving.
Faces of Science bloggen en vloggen over hun onderzoek en leven in de wetenschap. Dit zijn de 5 best gelezen blogs van oktober!
Accra, de hoofdstad van Ghana, is in korte tijd heel hard gegroeid, met de nodige afvalproblemen. Hoe gaan inwoners om met hun afvalwater? Daar wil ik achter komen door de watergeul van de stad te volgen.
Wat ben jij waard zonder je nationaliteit? Ik vertelde erover tijdens een college bij de Universiteit van Nederland.
Een conferentie is net een festival met optredens van internationale academische helden. Maar conferenties zijn niet even toegankelijk. Verandert COVID-19 dat?
Hoe leer je kinderen iets over wetenschap? Ik ging met mijn pipetjes, peper en heel veel glitter naar de Jonge Onderzoekers om hen te leren hoe je vuil afstoot. En ik kwam met goud glinsterende gympen weer thuis.
Faces of Science bloggen en vloggen over hun onderzoek en leven in de wetenschap. Dit zijn de 5 best gelezen blogs van september!