Event
Event

Kenniscafé: Slik je gezond

Anne van Gelder

Ontdek op donderdag 18 april in NEMO De Studio alles over supplementen tijdens het Kenniscafé: Slik je gezond.

Kenniscafé: Slik je gezond

Waarom slikken we steeds meer supplementen en wat zegt dat over hoe we naar gezondheid kijken? Wetenschapsjournalist Adriaan ter Braack (Sjamadriaan), hoogleraar Voeding en Farmacologie Renger Witkamp en universitair docent Noortje van Amsterdam gaan in gesprek over de wetenschap achter supplementen.

Datum & tijd

18 april 2024, 20.00 uur


Locatie

De Studio van NEMO


Kosten

€ 7,50

Waarom supplementen?

Van ashwaganda en beta-caroteen tot zink. Supplementen gaan als zoete broodjes over de toonbank en er wordt goud geld mee verdiend. Maar word je er echt gezonder van? Tijdens een panelgesprek bevraagt Robert Visscher, hoofdredacteur van NEMO Kennislink, verschillende experts over de wetenschap achter supplementen. 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je alvast meer weten over dit onderwerp? Lees dan het artikel Slik je gezond van Mariska van Sprundel. 

De panelleden van dit kenniscafé

Tickets & tijden

Het Kenniscafé start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Voorafgaand kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Living Looonger bezoeken.

Een ticket voor deze activiteit is € 7,50 inclusief bezoek aan de tentoonstelling.

Locatie

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang van het Marineterrein aan de Kattenburgerstraat.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.