Paradisolezingen

Technologische vernieuwingen grijpen, in een steeds hoger tempo, diepgaand in op het mens-zijn. Technologieën die tot voor kort nog voor onmogelijk werden gehouden, zijn inmiddels bijna normaal: zelfrijdende auto’s, optimalisatie van het menselijk lichaam, zelflerende algoritmes en computers die zo ‘menselijk’ zijn dat ze vrijwel niet meer van echte personen zijn te onderscheiden. Mens en machine versmelten steeds verder met elkaar.

Hoe ziet de mens 2.0 eruit? Wat is technisch mogelijk (wat kan?) en wat zijn de ethische en morele consequenties van deze technische mogelijkheden (wat mag?)? In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie het leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Rijksmuseum Boerhaave en de VPRO.

Zoeken en filteren in
Paradisolezingen
Geen activiteiten gevonden
Er zijn op dit moment geen geplande activiteiten voor Paradisolezingen.
Kijk bij de verstreken activiteiten om te zien wat dit evenement voor leuke dingen organiseert.