NEMO Kennislink Live

2019

Tijdens NEMO Kennislink Live delen wetenschappers kennis over onderwerpen waar je meer over zou moeten weten.
KesselsKramer / Max Guther

Jij doet wat je wilt toch? Dat had je gedacht!

Wat hebben apps, architecten, je ouders, de maatschappij, je baas en journalisten allemaal met elkaar gemeen? Ze beïnvloeden ons dagelijks zonder dat we dat door hebben. En wij gaan je daar bewust van maken in de komende zes afleveringen van NEMO Kennislink Live, waarin we het gaan hebben over hoe jij beïnvloed wordt in hoe je date, hoe je je beweegt in je buurt, je genderkeuze, hoe goed het op je werk gaat, het nieuws dat je ziet en je ideeën over je eigen gezondheid.

Ontwikkelingen in wetenschap en technologie gaan razendsnel. We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder sociale media, genderneutrale toiletten en fastfood op elke hoek van de straat. Helaas zorgt dit er ook voor dat we altijd en overal online moeten zijn, constant voor enorm veel keuzes staan en verleid worden om ongezond te leven. Wetenschap helpt ons de wereld beter te begrijpen, maar verandert onze wereld ook. Meer dan ooit is het belangrijk te weten wat er in de wetenschap speelt en wat dit voor ons leven betekent.

NEMO Kennislink Live gaat in 2019 over “Beïnvloeding”. Wetenschap en technologie geven ons inzicht in de werking van dingen die voor vorige generaties het domein waren van toeval, noodlot of het bovennatuurlijke. Tegelijkertijd heeft technologie een enorme invloed op ons leven. Doe jij wat je echt wilt? En zo niet, wie of wat precies oefent die beïnvloeding dan uit?

Tijdens NEMO Kennislink Live brengt NEMO Kennislink, in samenwerking met diverse partners, wetenschap en publiek bij elkaar om kennis en inzichten te delen op het dak van NEMO Science Museum. Een plek over actuele wetenschap voor een volwassen publiek. Laagdrempelig, aansprekend en begrijpelijk om over na te denken en te praten.

NEMO Kennislink Live vindt maandelijks op dinsdagavond plaats van 19:30 tot 22:15 uur. Bekijk het programma voor 2019 onder aan de pagina.

Teruglezen/luisteren

Iedere aflevering schrijft een NEMO Kennislink-redacteur een reportage over de avond en maakt TXT Radio opnames van het gesprek. Lees en luister hier alle edities van NEMO Kennislink Live terug.

Zoeken en filteren in
NEMO Kennislink Live
Geen activiteiten gevonden
Er zijn op dit moment geen geplande activiteiten voor NEMO Kennislink Live.
Kijk bij de verstreken activiteiten om te zien wat dit evenement voor leuke dingen organiseert.