NEMO Kennislink Live

Tijdens NEMO Kennislink Live delen wetenschappers kennis over onderwerpen waar je meer over zou moeten weten.
Jeroen Lugtigheid voor NEMO Kennislink

Ontwikkelingen in wetenschap en technologie gaan razendsnel. We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder bijvoorbeeld onze huidige geneeskunde, sociale media en het hele jaar door tropisch fruit. Helaas zorgt dit er ook voor dat we altijd en overal online moeten zijn, bijdragen aan milieuvervuiling en voor ethische dilemma’s komen te staan. Wetenschap helpt ons de wereld beter te begrijpen, maar verandert onze wereld ook. Meer dan ooit is het van belang te weten wat er in de wetenschap speelt en wat dit voor ons leven betekent.

Het thema van NEMO Kennislink Live in 2018 is ‘Alles onder controle’. Wetenschap en technologie geven ons inzicht in de werking van dingen die voor vorige generaties het domein waren van toeval, noodlot of het bovennatuurlijke. Krijgt de mens ‘alles onder controle’? En wie precies oefent die controle dan straks uit?

Tijdens NEMO Kennislink Live brengt NEMO Kennislink, in samenwerking met diverse partners, wetenschap en publiek bij elkaar om kennis en inzichten te delen op het dak van NEMO Science Museum. Een plek over actuele wetenschap voor een volwassen publiek. Laagdrempelig, aansprekend en begrijpelijk om over na te denken en te praten.

NEMO Kennislink Live vindt maandelijks op dinsdagavond plaats van 19:30 tot 22:15 uur. Bekijk het programma voor 2018 onder aan de pagina.

Teruglezen/luisteren

Iedere aflevering schrijft een NEMO Kennislink-redacteur een reportage over de avond en maakt TXT Radio opnames van het gesprek. Lees en luister hier alle edities van NEMO Kennislink Live terug.

Zoeken en filteren in
NEMO Kennislink Live
Geen activiteiten gevonden
Er zijn op dit moment geen geplande activiteiten voor NEMO Kennislink Live.
Kijk bij de verstreken activiteiten om te zien wat dit evenement voor leuke dingen organiseert.